AcasăNewsZiua Marinei, sarbatorita cu plimbari gratuite cu vaporasul pe Herastrau

Ziua Marinei, sarbatorita cu plimbari gratuite cu vaporasul pe Herastrau

Miercuri, cu prilejul Zilei Marinei Romane, bucurestenii sunt asteptati in Parcul Herastrau, unde vor beneficia de plimbari gratuite cu vaporasul. Totodata, vor avea loc si diferite evenimente speciale, inchinate marinarilor.

Dat fiind faptul ca miercuri, de Sfanta Maria, va avea loc Ziua Marinei Romane, Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti (ALPAB) va organiza diferite evenimente speciale, urmand ca bucurestenii care vor fi liberi cu prijelul acestei sarbatori, sa aiba parte de plimbari gratuite cu vaporasul.

Astfel, incepand cu ora 9.00, la Debarcaderul Central Herastrau va avea loc festivitatea de deschidere a Zilei Marinei Romane, urmand a avea loc ridicarea pavilionului si a marelui pavoaz in prezenta Garzii de Onoare si fanfarei militare.

Ulterior, in intervalul orar 9.00 – 12.00, vor urma oficierea unei slujbe religioase de comemorare a merinarilor cazuti la datorie, aparitia Zeului Neptun, parada vaporaselor si lansarea la apa a ancorei de flori.

Show-ul inchinat Marinei va continua si in intervalul 12.00 – 20.00, bucurestenii urmand a beneficia de plimbari gratuite cu vaporasul. In acest scop ALPAB va pune la dispozitia acestora 12 ambarcatiuni, care vor totaliza un numar de peste 400 de locuri disponibile.

„Marinarii ALPAB vor incheia acest program cu jocuri marinaresti traditionale, precum trasul la parama si umplerea butoaielor cu apa”, se arata intr-un comunicat al Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti.

author avatar
Ionut Zgimbau
215 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger