AcasăNewsUPDATE. Coaliția PSD-PNL decide asupra comăsării alegerilor și care va fi calendarul/Tudose,...

UPDATE. Coaliția PSD-PNL decide asupra comăsării alegerilor și care va fi calendarul/Tudose, declarații de ultimă oră

sursa foto: realitateaoltului.ro

Liderii coaliției de guvernare – ai PSD și PNL – se întâlnesc, miercuri, 21 februarie, pentru a decide în privinţa calendarului alegerilor și inclusiv dacă alegerile vor fi sau nu comasate.

UPDATE: S-a încheiat o primă ședință de coaliție, urmează o a doua, după întrunirile de la nivelul celor două partide: PSD și PNL.

După încheierea discuțiilor de la nivel de coaliție, avute de dimineață, de la Palatul Victoria, europarlamentarul PSD Mihai Tudose a ieșit în fața presei. Și a anunțat – în baza rezultatelor unei cercetări sociologice – că mai mult de 60% dintre români doresc comasarea și o majoritate chiar mai mare doresc o continuitate a guvernării. „Lumea s-a săturat de schimbări bruște”, a spus Tudose.

Tudose: Mai mult de 60% din români doresc comasarea

Vicepreședintele PSD a lăsat să se înțeleagă că pentru a se lua o decizie în legătură cu eventuala comasare a alegerilor a fost efectuată întâi o cercetare sociologică.

„Așteptam o cercetare sociologică despre ce doresc românii și cam ce vrea România și să acționăm în acest sens, nu ceea ce dorim noi. Acea cercetare sociologică ne-a sosit aseară, azi-noapte, să fiu sincer, la 12 noaptea a fost gata.

Vă dăm în premieră faptul că mai mult de 60% din români doresc comasarea și o majoritate chiar mai mare doresc o continuitate a guvernării, o stabilitate și o coerență în guvernare. După ce s-a întâmplat în ultimii ani în România, este clar că lumea s-a săturat de schimbări bruște (…), de schimbări de guvern, de schimbări de politică internă și externă”, a declarat Mihai Tudose în fața presei.

Tudose: Vom avea o coaliție imediat după aceste întâlniri de la ora 16

Urmează ca președinții PSD și PNL să anunțe decizia finală, miercuri seară, de la ora 19.

„Trebuie să avem în vedere – și astăzi s-a discutat intens și pe această temă – și ceea ce se întâmplă în Europa, în țările partenere, în țările importante partenere, precum și construcțiile politice la nivel de Parlament European, de Comisie Europeană ș.a.m.d., adică nu putem să fim defazați complet față de aceste lucruri, și atunci decizia (…) celor două partide a fost ca astăzi, la ora 16, să avem structuri de conducere simultan, să vedem ce spun partidele noastre, colegii noștri, despre strategia pe care noi am convenit să le-o propunem, nu mă întrebați care este, că trebuie să afle colegii noștri de la noi, nu de la dumneavoastră, că așa e frumos, din respect pentru colegii noștri, vom avea o coaliție imediat după aceste întâlniri de la ora 16, iar la ora 19 dumneavoastră veți avea în față pe cei doi președinți ai celor două partide”, a mai precizat Mihai Tudose.


Și tot miercuri urmează să aibă loc ședințe ale conducerii celor două formațiuni politice. De la ora 16 urmează să înceapă şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL, și tot în cursul după-amiezii ar fi programată și o şedinţă a Consiliului Politic Naţional al PSD.

Până la mijlocul acestei săptămâni, când ar trebui să aibă loc ședința decisivă, reprezentanţii PNL şi PSD au avut mai multe runde de discuţii pe această temă, fiind mai multe scenarii fără a fi luată o decizie.

Ce spunea recent Ciolacu

Recent, mai exact marți, 20 februarie, premierul Marcel Ciolacu, președintele formațiunii social-democrate, a anunţat că una dintre soluţii ar fi ca PSD şi PNL să facă o alianţă electorală sau o alianţă politică.

„Sunt ferm convins că mâine (miercuri-n.r.), atât eu, cât şi preşedintele Nicolae Ciucă vă vom răspunde la aceste întrebări (legate de organizarea alegerilor europarlamentare şi locale). Este incorect, în timpul unor negocieri şi unor discuţii, eu să vă spun cum se va face. Eu vreau să iau împreună cu domnul preşedinte Nicolae Ciucă cea mai bună decizie în ceea ce priveşte românii şi viitorul României şi stabilitatea României.

Haideţi să vedem care este propunerea finală, nu este o negociere pe funcţii. Sunt două programe de armonizat, fiindcă vom veni categoric cu un program. Este o cale foarte clară împotriva extremismului din România care există în acest moment şi trebuie să recunoaştem acest lucru şi vom vedea şi percepţia românilor în cazul în care decidem (…)

Una dintre soluţii este o alianţă electorală sau o alianţă politică (PSD cu PNL – n.r.) care va da stabilitatea României”, a declarat Ciolacu.

citiți și: COMASAREA alegerilor = ÎMPĂRȚIREA cașcavalului! Ciolacu negociază cu pistolul la tâmplă

Greii din PNL au decis: Ciucă, SACRIFICAT!

Se așteaptă anunțatea calendarului alegerilor

Potrivit liderului PSD, miercuri se vor face publice toate aceste amănunte, însă sunt şanse „foarte mici” să fie comasate şi alegerile prezidenţiale cu cele parlamentare.

„Ce vă spun cu certitudine, asta vă spun ca şi prim-ministru al României, eu doresc mâine să anunţ tot calendarul de alegeri”, a mai afirmat Ciolacu în fața jurnaliștilor.

author avatar
Andrei Coman
312 afisari

9 COMENTARII

  1. Sa mori tu, bai Tudose… zi „zău!” cu limba scoasă și vă credem…
    Astia chiar cred ca mai pune careva botu’ la minciunile lor???
    Toatepartidele=aceeasimizerie

  2. Mai conteaza? Oricum nu va mai voteaza nimeni, jeguri peneliste!

    • Daca mai vedem in fruntea listelor sustinatorii lui base-boc care au stors Romania, unii sunt pe la puscarie, unii sunt bugetari de 20 de ani dar.multi milionari in euro (cred ca toti sunt prosti), nu cred ca vom mai vota alianta PNL-PSD

  3. Iar a ieșit hermafroditul de Rares Bogdan, el e scula PNL ului, o nulitate absoluta in toate domeniile

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger