AcasăNewsZIUA INTERNATIONALA a FEMEII, sarbatorita de Google printr-un Doodle (VIDEO)

ZIUA INTERNATIONALA a FEMEII, sarbatorita de Google printr-un Doodle (VIDEO)

Ziua internationala a femeii, sarbatorita pe data de 8 martie, este celebrata si de Google printr-un logo special. Doodle-ul are 27 de chipuri de femei de diferite etnii si de toate varstele.

Pe data de 8 martie este sarbatorita ziua internationala a femeii, cand reprezentantele sexului frumos sunt rasfatate de barbati. Totodata se celebreaza si realizarile politice, economice si sociale ale femeilor de pretutindeni.

La inceput, ziua internationala a femeii a fost doar un eveniment socialist, in special in fostul bloc sovietic. Cu timpul insa, ziua de 8 MARTIE nu a mai avut nicio semnificatie politica  devenind pur si simplu o buna ocazie pentru barbati sa aiba grija de partenerele lor si sa le trateze intr-un mod special.

In 1909, pe data de 28 februarie, in Statele Unite, a fost sarbatorita pentru prima data Ziua internationala a femeii, la initiativa Partidului Socialist, dupa care in alte tari a inceput sa fie celebrata pe data de 18 martie. Din 1917, ziua de 8 martie a fost declarata Ziua internationala a femeii. Pana in 1977 Ziua internationala a femeii a fost sarbatorita doar in tarile comuniste, in acel an Adunarea Generala a Natiunilor Unite a cerut ca ZIUA FEMEII, 8 MARTIE, sa fie Ziua ONU pentru drepturile femeilor si pacea mondiala.

[youtube]Eg6fBhomB1o[/youtube]

author avatar
Alina Costache
878 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger