AcasăNewsZiua falsă a PNL

Ziua falsă a PNL

Liberalii și-au luat liber de la guvernare. De fapt, când au guvernat? În fine, și-au luat liber și au plecat la casa Brătienilor să sărbătorească 145 de ani de la înființarea partidului. Datele se încurcă însă, pentru că PNL nu mai există de multă vreme. Ce au celebrat încă nu este clar. Probabil este vorba de un alt partid.

Mai degrabă poate fi vorba de un partid iohannist cu vagi spoieli de liberalism. Dar nici aici compozitul nu este curat pentru că, în trecutul lui, partidul are o montă cu gașca de mafioți a lui Traian Băsescu, fapt ce a dus la alterarea gravă a pedigree-ului.

Și cu pomul ce-a avut?

Rezultatul încrucișării aparent necontrolate a dus la apariția liberalilor de astăzi. Iar ăștia au legătură cu Brătianu precum Iohannis cu democrația, mai mult deloc sau tot pe lângă. Să te lauzi că te tragi din neamul marelui liberal Brătianu având la remorcă o Violeta Alexandru este o impietate. Îmi păstrez respectul pe cât pot și nu scriu în termenii potrivit de colorați cum s-ar defini asta. A sărbători 145 de ani la înființarea PNL cu Ion Ștefan la Dezvoltare, ministrul ciuca miștourilor și a inculturii, este ca și cum Orban, la mormântul lui Brătianu, ar fi spus „Hai noroc și sănătate!”, în loc de „Dumnezeu să-l odihnească!” Cu Monica Anisie la Educație este deja un sacrilegiu adus memoriei marelui înaintaș liberal, nici nu mai are rost să discutăm. Ca să nu mai vorbesc de Cîțu, căruia, pe drept cuvânt, i se spune „Ambuteiajul Finanțelor”. Aventurierii și fripturiștii lui Orban au sărbătorit o zi falsă. Nu au nicio legătură cu Brătianu și cu ideile acestuia. Nici Orban nu are, fiind ombilical legat de Klaus Iohannis, care poate fi orice, numai liberal nu. Poza Vilei Florica, sau Casa Brătianu, cum este cunoscută, ar trebui să aibă altă explicație foto în cartea de Istorie. „Aici a venit Ludovic Orban, un premier pârât de coronavirus, să sărbătorească șase luni de eșec liberal, sprijinit de președintele Iohannis”. Sau „Aici a plantat Orban un pom care era deja plantat”. Strict autentic.

author avatar
Valentin Boeru
1.910 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger