AcasăNewsZiua Copilului sarbatorita la nivel Mondial

Ziua Copilului sarbatorita la nivel Mondial

Despre Ziua Copilului s-a vorbit prima data in 1925, la Geneva, la Conferinta Mondiala pentru Protejarea si Bunastarea Copiilor. Atunci, 54 de reprezentanti din diferite tari, au adoptat Declaratia pentru Protectia Copilului.

UNICEF a stabilit initial o alta data – 20 noiembrie – pentru a sarbatori Ziua Copilului, iar in 1954 a emis o recomandare care prevedea faptul ca fiecare Stat sa dispuna de o zi la asa-numita „Ziua copilului”.

Aproximativ 30 de state sarbatoresc Ziua Copilului pe 1 iunie printre care Romania, SUA, China, Bulgaria si Polonia.

In alte tari data variaza: Argentina sarbatoreste Ziua Copilului in a doua duminica din luna august, Australia in prima duminica din luna iulie, Brazilia in data de 12 octombrie, Cuba in a treia duminica din luna iulie, India data de 14 noiembrie, Japonia in data de 5 mai, Mexic in data de 30 aprilie, Turcia in data de 23 aprilie, Ungaria in ultima duminica al lunii mai, s.a.m.d.

O situatie aparte se intalneste in Germania, chiar si la 21 de ani de la reunificare, unde Ziua Copilului se sarbatoreste pe data de 1 iunie in jumatatea de Est, iar in partea de Vest ziua este sarbatorita pe 20 septembrie.

author avatar
Bogdan Nicolae-Rotman
156 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger