AcasăNewsZiua Armatei Române serbată în timp de pandemie. Mesajul președintelui Klaus Iohannis

Ziua Armatei Române serbată în timp de pandemie. Mesajul președintelui Klaus Iohannis

Ziua Armatei - ceremonie militara de depuneri de coroane de flori la Troi?a ”nal?ata ”n fa?a comandamentului Brigazii 15 Mecanizate ãPodu ënaltÓ

Astăzi, în România, este Ziua Armatei, în amintirea datei de 25 octombrie 1944, când soldaţii români au eliberat oraşul Carei din Transilvania de Nord, ultimul petic de pământ românesc aflat sub ocupaţia horthystă.

Data de 25 octombrie avea să devină, printr-un decret din 1959, Ziua Armatei României.

Mesajul președintelui Klaus Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, a ajuns, duminică dimineață, la Parcul Carol pentru celebrarea Zilei Armatei Române.

Evenimentul s-a desfășurat sub pandemia de coronavirus, toate persoanele prezente la eveniment purtând măști de protecție și respectând distanțarea fizică.

„România are o Armată modernă și bine pregătită care asigură angajamentele asumate în cadrul NATO.

(…) Armata României e un furnizor de securitate în zona Mării Negre. (….)  Implicarea Armatei României în acest efort național încă de la debutul pandemieia  fost exemplară. Personalul de specialitate și mijloacele de care Armata dispune au contribuit la salvarea vieții cetățenilor și limitarea răspândirii acestei boli. Salut eforturile medicilor militari și devotamentul lor total încă de la primele semne ale apariției virusului în țara noastră”, a spus președintele.

Klaus Iohannis a înmânat drapelul de luptă

Klaus Iohannis a înmânat Drapelul de Luptă Institutului Medico-Militar, „în semn de prețuire și apreciere pentru rezultatele deosebite obținute în procesul educativ”.

„Cu prilejul Zilei Armatei României, vreau să îmi exprim totodată aprecierea față de participarea neîntreruptă la misiuni și exerciții alături de partenerii din Alianța Nord-Atlantică și față de continuarea activităților de învățământ și de instruire, chiar și în această perioadă foarte dificilă.

Armata României este pregătită nu numai să apere polpulația și teritortul împotriva agresiunilor externe, dar și să sprijine autoritățile locale și centrale împotriva pandemiei, să sprijine populația în situații de criză.Militarii noștri, cei aflați în misiuni, dovedesc că spiritul de sacrificiu, de camaraderie și disciplină, sunt valori însușite și trăsături de caracter definitorii ale poporului român.

La mulți ani, Armatei României!“, a spus Klaus Iohannis

În mai multe orașe din țară, Armata a instalat spitale de campanie. Nave ale Armatei Române au transpotat si ele echipamente de protecție medicală, iar medicii militari au oferit asistență în zonele afectate grav de COVID-19.

author avatar
Eli Dan Davidescu
142 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger