AcasăNewsZiua Armatei. Președintele Iohannis și premierul Ciucă laudă locul României în NATO,...

Ziua Armatei. Președintele Iohannis și premierul Ciucă laudă locul României în NATO, în timp ce militarii protestează la geamul Guvernului

Klaus IohannisZiua Armatei. Președintele Iohannis și premierul Ciucă laudă locul României în NATO, în timp ce militarii protestează la geamul Guvernului

Chiar de Ziua Armatei, militarii în rezervă protestează în fața Guvernului. Ei sunt nemulțumiți de pensii, de explozia prețurilor și a facturilor și cer măsuri concrete.

În acest timp, președintele Klaus Iohannis marca, împreună cu premierul Nicolae ciucă, Ziua Armatei, în Parcul Carol I din Capitală.

Demisii în lanț la MApN

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) se confruntă cu mii de demisii ţinute la secret ale militarilor, care, în lipsa unei salarizări echitabile şi a discriminărilor în ceea ce priveşte pensia militară de stat, aleg să părăsească sistemul militar în contextul accentuării pericolului războiului de la graniţa României.

„Ne aflăm în faţa celei mai mari crize economice şi sociale de după cel de-al doilea război mondial şi reprezintă un real pericol pentru un trai decent al românilor, iar Guvernul României, condus de un fost militar, fuge de răspundere. Protestul, organizat de Ziua Armatei Române, are rolul de a atrage atenţia guvernanţilor că, în lipsa unor măsuri ferme care să stopeze creşterea preţurilor la bunurile de consum, care să reducă inflaţia galopantă care ajunsă la 15.9%, milioane de români vor supravieţui în această iarnă, in frig şi-n întuneric. În scurt timp, politicienii vor stinge la propriu lumina românilor”, potrivit unui comunicat de presă.

Nemulțumirile cadrelor militare

Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD), Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP), Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) şi Sindicatul SIDEPOL solicită Guvernului României să ia măsuri de dezvoltare economică şi de protecţie socială, de natură să asigure cetăţenilor un nivel de trai decent prin:

  1. stoparea creşterii preţurilor la alimentele de consum;
  2. reducerea şi plafonarea preţurilor la energie electrică şi la gaze naturale;
  3. reducerea inflaţiei;
  4. aplicarea în integralitate a legii salarizării unitare (Legea nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice);
  5. actualizarea pensiilor militare conform prevederilor Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, aşa cum a fost adoptată în forma ei iniţială;
  6. îmbunătăţirea condiţiilor de muncă şi eficientizarea activităţilor profesionale necesare în vederea asigurării apărarii ordinii de drept, a liniştii publice şi siguranţei cetăţeanului, precum şi a drepturilor şi libertăţilor românilor, se menţionează în comunicat.

Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Armatei

Președintele Klaus Iohannis a transmis, marți, un mesaj cu ocazia Zilei Armatei României. „Este vital să investim în propriile noastre forțe de apărare pentru că, din păcate, vedem că există încă state tributare unei mentalități depășite, care folosesc forța armată pentru a amenința suveranitatea unei țări independente”, a transmis șeful statului.

Președintele a mulțumit militarilor și a vorbit despre locul României în NATO și rolul pe care țara noastră îl are în actualul context de securitate. Premierul Ciucă asigură, în această perioadă, interimatul la Ministerul Apărării după demisia lui Vasile Dîncu.

author avatar
Andreea Vlad
641 afisari

26 COMENTARII

  1. a 2a zi de survol a Capitalei
    -FORTE STRAINE DE OCUPATIE IN ROMANIA!
    (sau n-ai decat sa crezi ca a fost „parada aeriana”)

    • PROPAGANDA LINGAILOR IN CUUR DE PE ZIARE.COM DEPASESTE ORICE LIMITA CHIAR SI PE CEA DE PE TIMPUL LUI CEAUSESCU ! MUISTII SI PUPATORII DE GAOZURI MARONII DE PE ZIARE.COM AU IMPUS O CENZURA SEVERA SI LINSUL IN CUUR A POLITICIENILOR ACTUALI IN FRUNTE CU SALAMUL DE SIBIU ESTE OBLIGATORIE ? IN CAZ CONTRAR CENZURA SI INSULTE SI AMENINTARI PE ZIARE.COM

      ZIARE.COM UN SITE AI FOSTILOR COMUNISTI . ACTUALII PUPUNCURISTI FIDELI AI REGIMULUI DICTATORIAL CU O COALITIE LA ORDINUL UNUI VENETIC
      INTOARCEREA IN TIMP SI A NOII EPOCI DE AUR ESTE REALIZATA DE UN IMPOSTOR PERFID SI TIRANIC LA FEL CA CEAUSESCU
      LUATI AMINTE DACA VRETI CA ISTORIA SA NU SE MAI REPETE

  2. Viermii militaurizați să muncească, nu să protesteze. Sau să treacă în mediul privat, să vadă cum se cîștigă banii!

  3. NICI O DIFERENTA INTRE GUVERNUL LUI VIORICA DANCILA CU DRAGNEA LA MANETE SI TUDOREL TOADER MINISTRU JUSTITIEI SI GUVERNUL ACTUAL CU GENERALUL PLAGIATOR LEGALIZAT ANALFABET MAI RAU CA VIORICA DANCILA DAR SLUGA FIDELA A IMPOSTORULUI CE DISTRUGE TOTAL TARA SI O JUSTITIE INEXISTENTA DAR SI EA SLUGA REGIMULUI DICTATORIAL

    RUSINEEEEEEE

  4. cand a mai fost vreodata ziua armatei romane fara ministru al apararii?
    ciuca este un prim ministru de cartoon network si un general umflat cu distinctii precum purcelul cu laturi.
    armata romana este la pachet batjocorita cu poporul roman de catre acest tradator klaus johannis.
    ce cauta divizia 101 aeropurtata americana, varf de lance in atacuri ale americanilor, ce cauta in romania?
    toti bulangii care cauta sa arunce romania in razboi la ordinele americanilor sa se gandeasca de doua ori!
    in realitate nu exista nici o criza, doar se cauta sa se faca mai mare hora razboiului, iar johannis si ciuca se ofera ei in numele romaniei sa participe la razboi contra rusilor in ucraina impreuna cu americanii.
    romanii sunt tinuti in saracie, dar guvernul are bani si resurse pt. 4700 de americani proaspat sositi, plus altii vreo 4 mii de alte nationalitati care bantuie prin romania.
    americanii au dat lovitura in romania gasind asa doi pro_stovani ciuca+werner care i-au conectat pe samsarii de armament direct la bugetul tarii an dupa an.
    romanii s-au pricopsit cu doi analfabeti functional in fruntea tarii, lolec si bolec care nu reprezinta voia poporului roman si stau cu kurrul pe constitutie in timp ce sug pooola americanilor, olandezilor, francezilor, nemtilor, austriecilor, ungurilor si mai nou lui zelenski.

  5. Romanilor le-ati pus sula in coaste si le-ati bagat mainile pana la cot in buzunare ,jaful instrumentat de guvern a inceput cu asa zisa liberalizare facuta dupa ureche lautareste ,mafiot indicand o falsa bursa locala din Olanda . Pensionarii sunt tratati ca si cersetorii !!!!!, va targuiti intre voi cat sa le aruncati ca la caini !. Pensionarii aceea care azi va este scarba de ei au muncit zeci de ani ,au contribuit pentru pensii ,INDEXAREA PENSIILOR E LEGE !,nu-i pomana . Dar voi aruncati banii imprumutati pe fiare vechi la cererea samsarilor !,voi n-ati investit 32 de ani pentru o modermizare in industria care mai exista sau o centrala electrica noua !.Azi motivati razboiul din Ucraina ca sa aruncam alti bani pe fiare vechi !.
    Nu-i razboiul nostru ,nu suntem atacati !,nu suntem provocati !,ati distrus industria de aparare ,cand veti raspunde pentru dezasru facut ?.
    Romanii nu au de ce sa treaca iar Prutul !,n-au pentru ce sa moara intr-un razboi care nu-i al nostru.

  6. @ „Luptătoru’ anticorupție” a băgat manevra „ciucu-zbangu'” cu armata ca să le umple militarilor castronu’ cu tărâță , ? Probabil că „voturi care contezează”, ?

  7. & Frunză verde, dezbrăcați,
    Mult mai bine arătați
    Cu fasole și cîrnați,
    „Alimentați”, ?

  8. TINICHEA RUGINITA , ESTI DOAR O SLUGA GRETOASA , CARE A DISTRUS ROMANIA ! HAI, FORTEAZA TE SA NE TRANSFORMI SI IN -CARNE DE TUN- SI NE AI ANULAT CU TOTULA CA TARA SI POPOR…..CUM STRIGA P-TA UNIVERSITATII PE VREMEA LUI BASE-IESI AFARA , JAVRA ORDINARA !-……

  9. 2
    4
    6
    8
    10 si
    📢

    Noi suntem cei chemati sa aparam
    Muntii nostri cei frumosi

    Caci luptatori de frunte suntem noi
    Si vitza de eroi eroi eroi

    Din tara motilor noi am venit
    Unde Iancu a trait

    Caci luptatori de frunte suntem noi
    Si vitza de eroi eroi eroi

    Unde-au fost trasi pe roata de dusmani
    Horia, Closca si Crisan

    Caci luptatori de frunte suntem noi
    Si vitza de eroi eroi eroi…

  10. dupa vreo 6 ani in fotoliul prezidential si sa te comporti ca ultimul tampit in politica externa… johani-sule, nici ca presedinte de asociatie la bloc nu te mai califici.
    johani-sule, tu esti tributar unei mentalitati colonialiste, habar n-ai de geopolitica, de politica monetara, de forte militare si puteri nucleare.
    esti bun de mobilier in haremul masculin al lui biden jr.
    scuipa armata in urma ta si a harciogului maciuca, râșii galaxiei si tampitii europei de est.
    pur si simplu sunteti depasiti de situatie, de ce mai ocupati aceste functii?

  11. Vreau sa trezesc la realitate pe postacul si tanarul pensionar militar „lui Barbu”.La ora actuala armata romana are doar 7-10000 de militari pregatiti corespunzator si apti sa participe la un razboi ,o spun specialisti militari de pe alte meridiane care nu se uita seara la Antene si Pro Tv.Restul, asistati sociali de lux ai bugetului sustinut de sclavii moderni care se trezesc la 5 dimineata sa mearga la munca la patroni pe salariul minim.Noua,romanilor,nu ne-a placut niciodata sa ne privim in fata oglinzii si i-am luat mereu drept dusmani pe cei care ne-au spus adevarul in fata.Cat priveste pe rusi,dupa acest razboi ei,ca si ucrainenii de fapt,vor avea sute de mii de militari caliti in lupta capabili sa lupte in orice razboi.Rusii ne sunt dusmani,cum ne invata propaganda,dar nici ucrainenii nu ne sunt prieteni.Pana si Polonia a micsorat tonul .Asa ca sa nu ne mai credem paduchii din frunte.

  12. @ Care nu poate demonstra că și-a căutat și un alt job și a ieșit să protesteze să fie sancționat, ?

  13. Domnule Presedinte al Romaniei, Claus Johanis.
    Am gasit candva niste versuri, pe care ar trebui sa le cititi, nu mai stiu unde le-am gasit dar le reproduc aici.
    Mihai Kellner
    ” Priviti în ochii nostri tristi,
    de-aveti curajul sa priviti,
    ne spuneti, astazi REZERVISTI
    si ne furati si ne mintiti!
    Priviti-ne în ochi! Am fost
    în postul nostru neclintiti,
    când voi sedeati la adapost,
    strângând averi de nesimtiti!
    Priviti-ne în ochi, macar,
    voi, ce-n huzur va lafaiti,
    priviti-ne o clipa, doar,
    si-aveti curajul… sa rositi!
    Colonel (r.) Ilie Bât

  14. @ Bă, coloniile nu au nevoie de armate, decât pentru protecția liderului stabilit de coloniști, ?
    Atenție la funcția publică și alte job-uri care dau boli în sistem pe incompatibilități, ?

  15. & Lasă că v-a pus-o „marele bancher Isărescu” și pe Europa cu inflație, ,,mărul stricat al economie” așa cum îi plăcea să se exprime, diferența dintre creșterea economică reală și cea clamată, altă sursă de stricat economia și economiile și de boli, ?

  16. Meseria de militar in NATO se numeste criminal ,drogat ,poponar si tranvestiti un om serios
    nu merge in armata gunoaielor NATO care au comis multe genocite

  17. @ „Stafiile comunismului” încă mai bântuie și cer drepturi ca pe vremea comuniștilor, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger