Cauta

Zimbrii au ajuns în curțile oamenilor. Autoritățile din Neamț, în alertă!

zimbri

Zimbrii au ajuns în curțile oamenilor. Autoritățile din Neamț, în alertă!

Oamenii care trăiesc în județul Neamț au intrat în alertă, după ce zimbrii și-au făcut apariția pe străzi și în livezi. Animalele sălbatice au ajuns prea aproape de locuințe, iar asta îi sperie foarte tare.

Zimbrii care trăiesc în libertate în Parcul Natural Vânători Neamț, printr-un proiect important de conservare a speciei, au început să se deplaseze pe distanțe mai mari și să iasă din aria protejată.

Zimbrii au ieșit din ariile protejate

Astfel că aceștia se apropie de localitățile din apropiere.

În general, zimbrii nu atacă oamenii sau alte animale. Motivul pentru care se îndepărtează de habitatul lor este, de regulă, sursa de hrană oferită de zonele agricole. Fiind vorba de un animal sălbatic însă, este bine să se apeleze la autorități pentru gestionarea situației.

Pe 25 septembrie, locuitorii din zona Târpești au primit mesaj RO ALERT, deoarece a fost semnalată prezența unui zimbru în comuna Petricani.

Pe 27 septembrie 2022, un exemplar a fost văzut și în Grumăzeşti.

„Zimbrul care a fost văzut duminică (25 septembrie – n. red.), la Petricani, a ajuns la noi în comună. Nu a făcut niciun fel de probleme“, a declarat viceprimarul Constantin Mătasă. Acesta se referea la faptul că masculul străbătuse, în două zile, circa 50 de kilometri.

De asemenea, pe 3 octombrie, autoritățile din comuna Gârcina au fost mobilizate și în alertă, deoarece zimbrii au ajuns aproape de locuințele oamenilor.

Au ajuns şi în alte colţuri ale judeţului, prin codrii Neamțului la Hangu, la poalele Ceahlăului, dar şi pe la Văratec, mâncând din căpiţele de fân ale sătenilor.

Ultimele stiri

  • Vara începe „în forță”! La ce valori vor ajunge temperaturile zilele următoare. Șefa ANM: „Înseamnă deja pragul unei zile de caniculă”
  • Alertă alimentară în România. Sortiment de pește, retras de la rafturi de un cunoscut hipermarket/Care e motivul
  • Cresc veniturile populației în urma măsurilor PSD: românii iau mai multe credite, pe dobânzi mai mici
  • Fluctuațiile la prețul energiei nu-i afectează pe români: Guvernul Ciolacu păstrează plafonarea prețurilor până în primăvara lui 2025
  • Ucrainean reținut de DNA Constanța, pentru cumpărare de influență/Prins în flagrant
  • El a câștigat finala „Românii au talent”, sezonul 14! Tânărul pleacă acasă cu marele premiu de 120.000 de euro – VIDEO
  • Suma uriașă pe care a Trump a câștigat-o în 24 de ore după condamnare. „Sistemul nostru digital de strângere de fonduri a fost copleşit”
  • Imagini dramatice în Italia! Trei tineri, filmați în timp ce se țin în brațe, înainte de a fi luați de ape/Mașina lor, cu numere românești
  • Horoscop 1 iunie 2024. Comunicarea este cheia astăzi
  • Momente de spaimă! Un autocar cu zeci de copii a luat foc pe autostrada A10, în judeţul Alba
  • Exit mobile version