AcasăNewsZimbrii au ajuns în curțile oamenilor. Autoritățile din Neamț, în alertă!

Zimbrii au ajuns în curțile oamenilor. Autoritățile din Neamț, în alertă!

zimbriZimbrii au ajuns în curțile oamenilor. Autoritățile din Neamț, în alertă!

Oamenii care trăiesc în județul Neamț au intrat în alertă, după ce zimbrii și-au făcut apariția pe străzi și în livezi. Animalele sălbatice au ajuns prea aproape de locuințe, iar asta îi sperie foarte tare.

Zimbrii care trăiesc în libertate în Parcul Natural Vânători Neamț, printr-un proiect important de conservare a speciei, au început să se deplaseze pe distanțe mai mari și să iasă din aria protejată.

Zimbrii au ieșit din ariile protejate

Astfel că aceștia se apropie de localitățile din apropiere.

În general, zimbrii nu atacă oamenii sau alte animale. Motivul pentru care se îndepărtează de habitatul lor este, de regulă, sursa de hrană oferită de zonele agricole. Fiind vorba de un animal sălbatic însă, este bine să se apeleze la autorități pentru gestionarea situației.

Pe 25 septembrie, locuitorii din zona Târpești au primit mesaj RO ALERT, deoarece a fost semnalată prezența unui zimbru în comuna Petricani.

Pe 27 septembrie 2022, un exemplar a fost văzut și în Grumăzeşti.

„Zimbrul care a fost văzut duminică (25 septembrie – n. red.), la Petricani, a ajuns la noi în comună. Nu a făcut niciun fel de probleme“, a declarat viceprimarul Constantin Mătasă. Acesta se referea la faptul că masculul străbătuse, în două zile, circa 50 de kilometri.

De asemenea, pe 3 octombrie, autoritățile din comuna Gârcina au fost mobilizate și în alertă, deoarece zimbrii au ajuns aproape de locuințele oamenilor.

Au ajuns şi în alte colţuri ale judeţului, prin codrii Neamțului la Hangu, la poalele Ceahlăului, dar şi pe la Văratec, mâncând din căpiţele de fân ale sătenilor.

author avatar
Andreea Vlad
582 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger