AcasăNewsZi trista pentru actorii apropiati lui Sebastian Papaiani: "se mai duce la...

Zi trista pentru actorii apropiati lui Sebastian Papaiani: „se mai duce la ceruri un prieten”

Pe langa rudele greu lovite de pierderea lui Sebastian Papaiani, disparitia din randul celor vii a apreciatului actor a adus multa tristete si in randul marii familii a artistilor autohtoni.

O parte dintre ei au gasit, insa, puterea sa vorbeasca public despre cel care le-a fost coleg si prieten in deceniile in care au slujit cu totii scena teatrului sau au lucrat la productii cinematrografice dintre cele mai iubite de public.

Moartea lui Sebastian Papaiani a adus o mare durere in sufletul colegei sale de la Teatrul National din capitala, respectata Rodica Popescu Bitanescu. „Este o durere pentru mine”, a marturisit actrita, scenarist si regizor totodata, la Digi24. De fapt, Bitanescu a vorbit despre „cea mai mare durere pe care am primit-o”, explicand faptul ca „dintre toti actorii care au disparut pana acuma, Sebastian Papaiani m-a lovit cel mai tare, pentru ca el face parte din noi. Era prietenul nostru, colegul nostru, iubitul nostru, fermecatorul Sebastian Papaiani„.

Pierderea lui Sebastian Papaiani a fost evocata si de mai tanarul sua coleg de breasla, George Ivascu. „Inca o zi trista. Ieri s-a stins Gyuri, azi se mai duce la ceruri un prieten: Sebastian Papaiani. Cu lacrimi in ochi si durere in suflet trebuie sa imi mai iau la revedere de la inca un mare actor. Dumnezeu sa te odihneasca, plutonier Capsuna!”, suna mesajul pe care l-a transmis, pe Facebook, de George Ivascu, directorul Teatrului Metropolis din Capitala, institutie culturala implicata in proiectul prin care lui Papaiani, asemeni altor mari actori ai neamului, le-au fost conferite stele pe „Aleea Celebritatilor” din Piata Timpului, aflata in centrul Bucurestilor. Se intampla in 2011.

La randul sau, seniorul scenei romanesti, actorul si profesorul Florin Zamfirescu, a evocat personalitatea regretatului Papaiani. „Ii cunosc si tristetile si bucuriile (…) am avut perioade in care am calatorit prin tara cu el (…) am amintiri de neuitat cu el (…) Papaiani cand aparea intr-un grup, grupul isi schimba dispozitia (…) reusea sa impuna un stil viu, jucaus (…) Nu era altfel in viata particulara. Dumnezeu sa-l odihneasca!”, a marturisit, la Romania TV, fostul coleg de scena al lui Sebastian Papaiani.

Interpretul celebrului plutonier Capsuna, din „Brigada Diverse”, sau al marinarului Ieremia, din serialul „Toate panzele sus!”, a murit in aceasta dimineata, la varsta de 80 de ani, dupa cateva luni in care a luptat sa isi revina dupa un atac vascular.

sursa foto: Facebook/George Ivascu

author avatar
Cristina Stefan
372 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger