AcasăNewsZi de doliu in Norvegia: Se impliniste un an de la atentatul...

Zi de doliu in Norvegia: Se impliniste un an de la atentatul lui Breivik

Norvegienii comemoreaza un an de la atentantele de la Oslo si Insula Utoya

Norvegia comemoreaza un an de la atentatul de la Utoya pus la cale de extremistul Anders Breivik, in urma caruia 77 de persoane au murit sia alte 242 au fost ranite.

In 2011 Anders Breivik a ucis 77 de persoane in urma a doua atentate sangeroase

Norvegienii comemoreaza, duminica, un an de la atacurile sangeroase comise de catre extremistul de dreapta Anders Breivik.

In urma cu un an, acesta a ucis 77 de persoane si a ranit alti 242 de oameni, in timpul a doua atacuri, unul cu bomba, desfasurat in Oslo, si unul pe insula Utoya, la o tabara a tineretului social – democrat, unde a ucis aproape 70 de persoane.

Potrivit Novinite.com, ceremoniile au inceput la ora 10.30, ora Romaniei, cand premierul norvegian a depus o coroana de flori la locul atentatului cu bomba din Oslo.

Ulterior, acesta s-a deplasat pe insula Utoya, unde a tinut un discurs in memoria tinerilor rapusi de atacul extramistului.

Pe tot parcursul zilei vor avea loc slujbe de comemorare, precum si un concert la care vor lua parte artisti cunoscuti in Norvegia.

Intre timp Anders Breivik, ce a declarat ca prin atac a dorit sa atraga atentia tolerantei norvegienilor fata de imigranti, in care vedea un mare pericol, asteapta verdictul pentru a afla daca va merge la inchisoare, ori va fi internat intr-o instututie psihiatrica.

author avatar
Ionut Zgimbau
344 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger