AcasăNewsZgonea: Legea amnistiei, in dezbatere publica pana la 1 februarie

Zgonea: Legea amnistiei, in dezbatere publica pana la 1 februarie

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a anuntat, luni, ca Legea aministiei va ramane in dezbatere publica pana la inceputul lunii februarie a anului viitor, ca urmare va fi scoasa de pe ordinea de zi a forului decizional.

„Dupa discutiile avute de colegii nostri cu reprezentantii ambasadelor (…) o sa mai lasam pana la 1 februarie ca toata lumea sa-si exprime punctul de vedere, sa fie dezbateri. (…) De aceea l-am oprit de la votul final ca sa fie in dezbatere publica pana la 1 februarie si sa vada lumea ca nu este nici o chestie ilegala”, a precizat Zgonea. Social-democratul a avut, luni, o intalnire cu seful Executivului, la care a participat si ministrul Justitiei. Subiectele intrunirii au fost modificarile la Codul penal, dar si Legea aministiei.

Amintim ca la aceeasi data, 1 februarie, va intra in vigoare si noul Cod Penal. Recent, premierul Victor Ponta anunta ca atat proiectul de modificare a Codului, cat si cel privind amnistia trebuie rediscutate si aprobate de Parlament, nu inainte de a fi dezbatute intr-o prima faza cu Ministerul Justitiei, Consiliul Superior al Magistraturii si Parchetul General, dar si cu reprezentantii Comisiei Europene.

102 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger