AcasăNewsZgarie-nori inspirat de Coloana Infinitului a lui Brancusi

Zgarie-nori inspirat de Coloana Infinitului a lui Brancusi

In timp ce la noi operele lui Brancusi sunt tratate cu ignoranta, in lumea larga acestea sunt apreciate si inspirationale. Chinezii sunt un exemplu in acest sens, ei dezvoltand un zgarie-nori inspirat de Coloana Infinitului Imobilul a fost inaugurat in Shanghai si va functiona ca o cladire de birouri.

Cladirea Soho Gubei, construita de Kohn Pedersen Fox Associates, arata ca un obelisc cu suprafete ondulate, cu un profil in zigzag, similar sculpturii lui Brancusi. Situat in parcul central Hongqiao, imobilul ar putea deveni un simbol al cartierului de cladiri de birouri din Shanghai. Are 38 de etaje, primele 12 de la baza fiind dedicate magazinelor si unei parcari. La cel mai inalt nivel se gasesc o gradina, alte spatii deschise si restaurante. Orasul Shanghai este dominat de zgarie-nori, dar Soho Gubei face parte dintre putinele constructii de acest tip care au mizat pe simplitatea sculpturala. Impresionanta cladire de birouri a fost conceputa de KPF, o companie care s-a mai remarcat prin alte cladiri de acest tip: Tour First din Paris, Franta, Lotte World Tower din Seul, Coreea de Sud, CITIC Tower din Beijing si Ping An Finance Centre din Shenzhen, China. In Romania, „Coloana Infinitului” (Coloana fara sfarsit) este acum ingalbenita din cauza incompetentei autoritatilor care s-au gandit sa o spele cu tot felul de substante incompatibile.

author avatar
Andrei Coman
648 afisari

3 COMENTARII

  1. Bai Comane esti slab rau de tot la cultura generala! Brancusi la randul lui sa inspirat in TOATA OPERA LUI DIN…; GEOMETRIA SACRA! Si de asta operele lui se vand foarte scump! Si copiile dupa oeprele lui se vand cu 2 mil. de $!! Asa e ca n-ai auzit de ea? Nu se preda in scolile romanesti! India si China sunt culturi familiarizate cu geometria sacra.Da voi care facurati Spiru Haret(si pe la fara frecventza) de unde sa stiti mah..,,E grele” astea, nici Boanchis nu stie, a lipsit de la lectia asta.

  2. Asta e diferenta intre sa modelezi piatra din spirit ca Brancusi si sa speli piatra cu sapun de rufe ca prostu.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger