AcasăNewsZegrean, CCR: Am intrebat la INS daca au date referitoare la numarul...

Zegrean, CCR: Am intrebat la INS daca au date referitoare la numarul cetatenilor cu drept de vot

Augustin Zegrean aspiră la șefia Consiliului Legislativ (foto: observatorbn.ro)

Presedintele Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, a declarat joi, inainte de inceperea dezbaterilor pe tema referendumului, ca magistratii CCR au cerut Institutului National de Statistica (INS) sa ii informeze daca au date referitoare la numarul persoanelor cu drept de vot.

(foto: observatorbn.ro)

„Am intrebat la INS daca au date referitoare la numarul cetatenilor cu drept de vot. CCR nu publica documentele din dosar, insa o sa publicam decizia. Cei de la Statistica ar avea alte cifre in urma recensamantului care s-a efectuat anul trecut. De asemenea am cerut de la ei sa ne spuna care este cifra pe care o detin si am cerut si de la Ministerul de Interne pentru ca ei sunt cei care tin evidenta populatiei. Am primit de la amandoua institutiile”, a declarat Zegrean.

Curtea Constitutionala a reluat, incepand cu ora 9, discutiile referitoare la confirmarea rezultatelor referendumului privind demiterea presedintelui suspendat Traian Basescu. Si asta dupa ce, miercuri, CCR a precizat, prin intermediul unui comunicat de presa, ca a solicitat de la Ministerul Administratiei si Internelor si de Institutul National de Statistica informatii necesare solutionarii contestatiilor.

Judecatorii Curtii au mentionat, in documentul trimis presei, ca miercuri au fost primite 18.548 de procese verbale intocmite in sectiile de votare din tara si din strainatate si au fost inregistrate trei dosare care au ca „obiect contestatii precum si mai multe cereri din partea cetatenilor cu privire la rezultatul referendumului din data de 29 iulie”.

348 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger