AcasăNewsZeci de zboruri Wizz Air anulate, dar ANPC nu poate aplica amenzi....

Zeci de zboruri Wizz Air anulate, dar ANPC nu poate aplica amenzi. Probleme cu mai multe curse, sute de români afectați

wizz air

Sute de români au rămas blocați pe aeroporturile din Lisabona și Roma, zilele trecute, după ce Wizz Air a anulat mai multe zboruri, fără explicații.

Alte două avioane Wizz Air programate să zboare de pe Aeroportul din Otopeni, vineri după-amiază, au fost reținute la sol, iar pasagerii au aflat cu puțin timp înainte că nu mai pot decola spre Roma și Eindhoven.

ANPC nu poate trage la răspundere Wizz Air

Din păcate, ANPC nu poate trage la răspundere compania, așa cum a făcut cu Blue Air.

Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Horia Constantinescu, a precizat că instituția pe care o conduce nu poate amenda operatorii cu sedii în alte țări și, mai mult, proiectul legislativ care ar urma să permită ANPC să aplice sancțiuni tocmai a fost blocat în Parlament de aleșii USR.

„Noi nu putem demara nicio investigație, ci noi transmite prin Centrul European al Consumatorilor solicitare către autoritățile similare din țara în care aceștia își desfășoară activitatea și unde au sediul principal. Nu avem competență să cercetăm operatori economici cu sediul în alte țări. Se face prin Centrul European al Consumatorilor”, a declarat Horia Constantinescu pentru Gândul.

După cum a precizat Horia Constantinescu, demersurile sale instituționale la nivel european nu s-au concretizat încă în sensul dorit.

„Noi am depus diligențe pentru două companii, și pentru Ryanair, și pentru Wizz Air. Din păcate, niciuna dintre cele două țări, Irlanda și Ungaria, nu ne-au răspuns. Anul trecut, în cadrul unei întâlniri pe care am avut-o la Praga cu omologii mei din celelalte țări europene, am ridicat această problemă în mod transparent și am spus că nu am primit și suntem tratați altfel decât noi am tratat sesizările primite de către România prin intermediul aceluiași centru european, lucru care, din păcate, a rămas nelămurit până în ziua de astăzi”, a mai spus Horia Constantinescu.

Record românesc pentru Wizz Air

Wizz Air este unul dintre cei mai mari operatori aerieni low-cost din Europa și se recomandă „compania aeriană cu cea mai rapidă creștere din Europa și cea mai sustenabilă din punct de vedere ecologic pe plan global”, a anunțat, încântată, că a transportat 77 de milioane de pasageri către și dinspre România.

„Transportând un volum de pasageri de patru ori mai mare decât populația României, compania aeriană își păstrează ferm poziția de transportator lider în țară, contribuind la dezvoltarea sectorului turistic din România și creând peste 57.000 de locuri de muncă în industriile asociate în ultimii 17 ani”, potrivit unui comunicat al companiei.

Compania a raportat venituri de 4,9 miliarde de euro pentru anul fiscal încheiat la 31 martie 2023 și o pierdere netă de 564,6 milioane de euro, conform SimpleFlying.com.

author avatar
Andreea Vlad
679 afisari

8 COMENTARII

  1. CE TOT O DAU COTITA CU „PIERDERILE”???…..LOW COSTURILE TRANSPORTA MARFA CARGO IAR PASAGERII MERG CU MINIM DE BAGAJE…

  2. Poate nu ANPC dar nu se poate sa nu existe instituție care sa amendeze compania masiv.
    Alte tari cum o fac?
    De ce Wizz face fițe numai la noi? Cele mainproastre avioane cele mai mari dude amânări și anulări și întârzieri la noi sunt
    Asta este discriminare crasa pe fata
    Este adevărat la alții nu fac așa nici 10% din ce probleme fac la noi

  3. Poate așa se trezește și plebea,care a crezut ,că viața este o eternă plimbare și vacanțe, ei neștiind ca acest soi de globalizm îi vrea săraci și fără prea multă libertate de exprimare

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger