AcasăNewsZeci de tablete furate dintr-o școală din București. Doi tineri, reținuți/Câte obiecte...

Zeci de tablete furate dintr-o școală din București. Doi tineri, reținuți/Câte obiecte au fost recuperate

(sursa foto: Facebook/Poliția Română)

Nu mai puțin de 71 de tablete au fost furate dintr-o școală din Capitală. Polițiștii au făcut cercetări și au dat de urma a doi suspecți. Însă din zecile de tablete sustrase din unitatea școlară, doar 12 au fost recuperate – până la acest moment, cel puțin.

E vorba despre cercetări ce s-au făcut într-un dosar de furt calificat, cu un prejudiciu de peste 100.000 de lei – a anunțat marți, 1 august, Poliția Capitalei. Ancheta în cazul de față a fost începută după ce s-a anunțat la poliție faptul că dintr-o școală din sectorul 4 s-au furat 71 de tablete.

„La data de 31 iulie 2023, poliţistii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secția 16 Poliție au pus în aplicare două mandate de aducere, emise pe numele a doi bărbați, în vârstă de 18, respectiv 21 de ani, față de care sunt efectuate cercetări într-un dosar penal de furt calificat, prejudiciul fiind de peste 100.000 de lei.

În fapt, la data menționată, poliţiști din cadrul Secţiei 16 Poliție au fost sesizați cu privire la faptul că, în perioada 22/23 iulie 2023, din interiorul unei școli din Sectorul 4, ar fi fost sustrase 71 de tablete”, a anunțat, marți, Poliția Capitalei.

S-au făcut audieri/ Doi tineri, reținuți

Oamenii legii care au făcut ancheta în acest caz au stabilit și cum au acționat cei doi suspecți din acest caz. „În urma cercetărilor și investigațiilor efectuate, s-a stabilit că fapta ar fi fost săvârșită de către un bărbat, în vârstă de 18 ani, care ar fi fost ajutat de către un alt bărbat, în vârstă de 21 de ani”, conform comunicatului Poliției.

Luni, 31 iulie, s-au pus în aplicare mandate de aducere, iar bănuiții, odată depistați, au fost duși la audieri.

Însă doar 12 din cele 71 de tablete furate au fost – deocamdată – și recuperate. „De asemenea, în urma activităților specifice polițienești, au fost recuperate 12 tablete din cele 71 pe care aceștia le-ar fi sustras”, potrivit Poliției Capitalei.

În baza probatoriului administrat, cei în cauză au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând să fie prezentați magistraților cu propunere legală.

În cazul de față, Secția 16 Poliție continuă cercetările, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat și complicitate la furt calificat.

author avatar
Andrei Coman
201 afisari

5 COMENTARII

      • băh ți gan agramat.
        noi românii,când vorbim, articulăm cuvintele și frazele.
        ai 8 cuvinte și două greșeli, fmm de cioară borâta !!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger