AcasăNewsZeci de soferi, amendati pentru ca nu au avut cauciucuri de iarna

Zeci de soferi, amendati pentru ca nu au avut cauciucuri de iarna

In conditiile in care, in ultimele zile, iarna s-a instalat in mai multe zone din tara, fiind semnalate ninsori, dar si ploi care au favorizat producerea de polei, politistii de la Rutiera au iesit in trafic, pentru a vedea in ce masura soferii respecta prevederile legale.

Mai exact, cum echiparea autoturismelor cu anvelope de iarna este obligatorie, in conditii de carosabil alunecos, conducatorii auto nu au voie sa plece la drum daca nu au masinile echipate pentru circulatia in sezonul rece, in caz contrar riscand sa fie amendati.

In ultimele 24 de ore, oamenii legii au aplicat nu mai putin de 32 de sanctiuni contraventionale soferilor prinsi fara anvelope de iarna ori dotari specifice circulatiei pe timp de iarna si au retras, totodata, 26 de certificate de inmatriculare, se mentioneaza intr-un comunicat al Inspectoratului general al Politiei Romane.

Politistii se vor afla, si miercuri, pe teren, pentru a preveni accidentele de circulatie, dar si a ajuta la salvarea vietilor persoanelor aflate in dificultate.

Nu in ultimul rand, agentii de la Rutiera le recomanda soferilor sa circule cu viteza adaptata la conditiile de drum, dar si meteorologice, precum si sa manifeste prudenta in trafic, pentru a evita producerea unor accidente.

Sursa foto: infocurteadearges.ro

293 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger