AcasăNewsZeci de saci cu deșeuri au fost colectați de Yves Rocher România...

Zeci de saci cu deșeuri au fost colectați de Yves Rocher România din Pădurea Râioasa

În săptămâna în care am sărbătorit Ziua Mondială a Mediului, Yves Rocher România a lansat campania ZERO WASTE – Zero Trash care are ca scop să atragă atenția impactului negativ pe care îl au deșeurile asupra mediului înconjurător.

Ziua Mondială a Mediului este aniversată, în fiecare an, pe data de 5 iunie și, simultan, în peste 100 de țări sunt organizate manifestări pentru conștinetizarea populației privind problemele de mediu. Tema Zilei Mondiale a Mediului din 2019 ne invită pe toți să analizăm modul în care putem face schimbări în viața noastră de zi cu zi pentru a reduce cantitatea de poluare a aerului pe care o producem și pentru a contracara contribuția la încălzirea globală și efectele acesteia asupra propriei noastre sănătăți.

Împreună cu Reciclad`OR și Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, Yves Rocher România a organizat campania de conștientizare și de informare ”ZERO WASTE”, în vederea dezvoltării motivației și a responsabilității în rândul elevilor, părintilor și a întregii comunități școlare pentru sănătatea și ocrotirea mediului înconjurător. Astfel, reprezentanții Yves Rocher au inițiat un workshop ECO în Școala Gimnazială ”Nicolae Grigorescu”, unde elevii din clasele a IV-a și a V-a au avut parte de ora de ecologie și cel mai interactiv Eco-quiz! Acțiunea a continuat apoi în Pădurea Râioasa, comuna Săbăreni, din judetul Ilfov, unde reprezentanții Ocolului Silvic au susținut un mic training despre comportamentul eco-civic în padure și cât de importantă este formarea unor deprinderi de conservare a naturii și dezvoltarea unui comportament etic și civic asupra ocrotirii biodiversității.

Pentru a vedea impactul pe care îl are neglijența umană asupra mediului înconjurător, s-a început o amplă acțiune de ecologizare a zonei verzi a Pădurii Râioasa, iar preț de câteva ore, elevii și organizatorii, echipați corespunzător, au reușit să adune deșeurile din zonele de acces din pădure. Astfel, a fost diminuat  impactul negativ al deșeurilor, iar pădurea poate respira aer curat, cu zero poluare!

Grupul Rocher este un grup pionier de familie ce s-a implicat încă de la crearea sa pentru respectarea naturii și a utilizat dezvoltarea durabilă ca un pilon al creării de valoare. Prezervarea biodiversității reprezintă un demers ce face parte din cultura și acțiunile Mărcii Yves Rocher de mai bine de 50 de ani.

“Gestionăm toate meseriile din cadrul activității noastre, ceea ce ne permite să controlăm și să reducem impactul asupra mediului în toate etapele ciclului de viață al produselor. De asemenea, 100% dintre ambalajele noastre se înscriu într-un demers voluntar de eco-concepție, acestea fiind toate reciclabile. Reducem consumul de resurse non-regenerabile prin diminuarea greutății ambalajelor și încorporarea de materii prime reciclate. Susținem astfel, alături de clienții noștri, sortarea și reciclarea selectivă prin aplicarea unor dispoziții clare.

Prin utilizarea unui singur tip de recipient din sticlă, material reciclabil la infinit, pentru toate gamele de îngrijire, reducem de asemenea, emisiile de gaze cu efect de seră. Pentru o amprentă pozitivă asupra planetei, Fundația Yves Rocher, pionieră a unei ecologii umaniste și universale, se implică în prezervarea biodiversității. Sprijinim financiar și susținem savanți, cercetători și botaniști, persoane care acționează în favoarea biodiversității. Vitale umanității, plantele reprezintă o șansă pentru viitorul nostru, iar acțiunile GREEN pe care le desfășurăm vin să susțină și mai mult aceste angajamente.”, adaugă Cosmina Buga, Marketing & PR Specialist Yves Rocher România.            

De peste tot în lume, Marca Yves Rocher susține biodiversitatea prin plantarea de arbori împreună cu comunitatea plantatorilor. În prezent, Fundația Yves Rocher a plantat deja 200 000 de arbori în România și peste 80 de milioane de arbori la nivel mondial.

author avatar
Andrei Coman
412 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger