AcasăNewsZeci de romani, exploatati la munca in Emiratele Arabe: Trei persoane au...

Zeci de romani, exploatati la munca in Emiratele Arabe: Trei persoane au fost retinute

Peste 20 de romani au fost exploatati in Emiratele Arabe de o grupare care ii racola cu oferte generoase de munca in strainatate. Patru persoane, printre care si un italian, au fost retinute de DIICOT dupa ce procurorii i-au filat cateva luni.

„Din materialul probator administrat in dosar rezulta suspiciunea rezonabila ca, in perioada septembrie – decembrie 2013, membrii gruparii infractionale, trei romani – Grigorescu Cristina, Stoica Remus Ovidiu și Grigorescu Theodor Costin – si cetateanul italian Galli Ilario Ivano, cu varste intre 28 si 52 de ani, au recrutat, transportat si exploatat mai multe persoane, de nationalitate romana, in Emiratele Arabe Unite, unde le-ar fi obligat sa presteze servicii in interesul lor”, precizeaza DIICOT, intr-un comunicat.

Victimele, carora li se promiteau locuri de munca si  un salariu de 1.500 de dolari pe luna, erau atrase prin intermediul firmei unui italian, care isi avea sediul la Timisoara. Odata ajunsi in Dubai, oamenii erau tinuti in conditii improprii si nu li se dadeau bani.

„Victimelor – 22 identificate pana in prezent – le era prezentata o oferta de munca in domeniul constructiilor, cu un salariu de 1.500 de dolari pe luna, un program de opt ore pe zi, cu plata pentru orele suplimentare efectuate si cazare intr-un loc decent. Numai ca, potrivit anchetatorilor, odata ajunse in Dubai persoanele erau cazate in conditii improprii si nu erau remunerate pentru serviciile prestate”, mai arata DIICOT.

Trei din cele patru persoane au fost retinute, astazi, pentru 24 de ore, prin ordonanta procurorului  D.I.I.C.O.T., fiind introduse in Arestul I.P.J. Timis. Acestea urmeaza sa fie prezentate magistratilor cu propunerea de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Foto: monitorulab.ro

author avatar
Alina Costache
958 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger