Cauta

Zeci de primari vor fi ingropati sub „daramaturile” blocurilor ANL!

O noua pleasca a cazut pe capul politicienilor care se pregatesc deja asiduu de startul campaniei electorale. De aceasta data situatia se anunta mai dificila ca niciodata, zeci de primari si consilieri locali clocotind de-a valma in „oala ANL” in care i-au varat procurorii anticoruptie.

Se considera ca peste un sfert din locuintele ANL au fost acordate fara indeplinirea conditiilor legale

Conform surselor noastre, DNA a schimbat strategia luptei de gherila pe care o duce cu alesii locali sau cel putin cu o parte din acestia. Astfel, in ultimele zile au devenit prioritare dosare care zaceau de ani de zile prin sertarele oamenilor lui Daniel Morar.

Cristian Poteras este una dintre tintele grele ale procurorilor DNA

Acestia au strans mii de plangeri ale unor nemultumiti ca nu au primit locuinte ANL si, in urma unor disjungeri repetate de-a lungul vremii, au reusit sa pastreze in lucru toate aceste spete. Carora, acum, se pare ca le-a venit randul sa produca tsunamiul care sa zgaltaie zeci de oameni politici ce se dovedisera intangibili pana acum…

Pana si la Dorohoi!

Din informatiile noastre, anchete privind atribuirea frauduloasa de locuinte provenind din fondurile destinate tineretului au fost declansate sau redeschise in zeci de localitati din tara. Peste tot, denuntatorii au fost chemati sa mai dea declaratii suplimentare, pentru a fi indeplinite ultimele chichite de procedura juridica, despre probele propriu-zise spunandu-se ca acestea exista deja cu duiumul. Cele mai mari eforturi judecatorii le fac in Constanta, unde, pe langa municipiul resedinta de judet, exista ample anchete in derulare la Mangalia si Cernavoda. Pe lista localitatilor unde s-a declansat operatiunea ANL se numara si Bucuresti, in special in sectorul 6 pastorit de Cristian Poteras, Buzau, Pitesti, Galati, Bacau, Cluj-Napoca, Iasi, Botosani si chiar Dorohoi, desi aici s-au construit in total doar 48 de locuinte.

2 .500 – pe bune, 15 .000 euro – all services

Sursele noastre sustin ca procurorii au strans cu migala zeci de probe privind cumpararea unor astfel de locuinte in afara conditiilor legale. Astfel, daca nu aveai deloc dreptul si voiai toate serviciile incluse, spaga pentru un apartament era cuprinsa intre 12 .000 si 15 .000 euro, banii impartindu-se intre functionarii de la Comisiile Sociale, consilieri si, bineinteles, primar. Culmea e ca, fie si daca erai corect pe lista, indeplineai punctajul si iti venea randul, tot trebuia sa cotizezi 2 .500 euro, ca sa nu te confrunti cu tot felul de dificultati „neprevazute”. In plus, anchetele ajung si la lideri politici de la conducerea unor partide, care ar fi intervenit la colegii din teritoriu pentru tot felul de nepoti sau, mai ales, presedinti si activisti ai organizatiilor de tineret. Ceea ce, in limbajul procurorilor, se traduce prin trafic de influenta…

Ultimele stiri

  • Alege ce citești
  • O companie de smartphone-uri din China umilește producătorii auto occidentali
  • Aer condiționat fără gaze poluante? Tehnologia refrigeranților solizi
  • Curățenie „made in Oradea” la Palatul Victoria: Bolojan, mopul magic al sinecuriștilor
  • Atac la siguranța națională. Angajații care opresc inundațiile, decimați de guvern
  • Bolojan vrea să bage frica în bugetari. Se fac liste negre cu protestatari
  • Ritmul mesei contează: De ce mâncatul pe fugă îți afectează sănătatea mai mult decât crezi
  • ”Tăticul a ajuns acasă”, dar cum rămâne cu Ucraina?
  • CCR, ÎNCĂ O BOMBĂ! Colaborator al fostei Securități, Băsescu primește toate privilegiile înapoi
  • Peștele de la cap se-mpute. Inspectorii ANAF, trimiși de șefi doar la micile afaceri românești
  • Exit mobile version