AcasăNewsZeci de mii de politisti, platiti ca sa se pensioneze

Zeci de mii de politisti, platiti ca sa se pensioneze

Din cate au calculat cei de la „resursele umane” ale Ministerului de Interne, aproximativ 20 .000 de politisti, dar si jandarmi si angajati de la ISU ar putea parasi sistemul inainte de vreme.

Oamenii si-ar putea depune dosarele de pensionare anticipata undeva la inceputul anului viitor, singura problema cu care se confrunta acum guvernantii fiind, dupa cum sustin sursele noastre, cate salarii compensate se vor acorda acestora.

Se face loc!

Proiectul legislativ prin care s-ar da liber la o noua transa de pensionare inainte de varsta prevazuta de lege este in asentimentul tuturor sefilor structurilor vizate, dar si a conducerii centrale a Ministerului. Daca este sa ne referim strict la Politie, conducatorii IGPR stiu bine ca „veteranii” sunt deja sictiriti de ultimele bulibaseli din sistem si nu mai au nicio provocare profesionala. In plus, trebuie gasita si o solutie concreta de a le face loc generatiilor de noi „pui de militieni”, absolventii de Academii si scoli de politie abia asteptand sa imbrace uniforma. Numai ca, desi multi dintre sefi au deja varsta necesara pentru pensionare, ei asteapta sa se dea mult asteptata ordonanta de urgenta, ca sa primeasca si niscaiva salarii compensatorii. Asa ca, dupa cum sustin sursele noastre, guvernantii nu au ce face si lucreaza deja la respectiva ordonanta, pentru a putea inlocui liniile in MAI.

Sa te tot faci sef!

Concomitent cu brambureala generalizata provocata in Ministerul de Interne de declansarea „igasizarii”, s-au cautat totusi solutii pentru ca structurile subordonate sa functioneze cat de cat normal. Astfel ca, in ultima vreme, printr-un val de derogari, au putut accede la functii de conducere, in locul celor dati afara, si politisti fara rezultate profesionale deosebite. Iar cum printre „batranii” care se vor pensiona acum cei mai multi sunt pe posturi de conducere, locul lor va putea fi luat si de cei cu „bubite” la dosar. Noua stratagema va fi una oficiala de vreme ce, urmare a „coafarii” OMAI 113/2012 si OMAI 69/2009, sunt modificate si conditiile minime de accedere la functiile de conducere . Astfel, politistii care vor sa fie sefi „trebuie sa fi obtinut in ultimii 3 (2) ani calificativul de cel putin BINE la evaluarea anuala de serviciu”, nu neaparat FOARTE BINE, ca pana acum.

author avatar
Catalin Tache
3.612 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger