AcasăNewsZeci de mii de oameni, așteptați la mitingul PSD. Dragnea, mesaj important...

Zeci de mii de oameni, așteptați la mitingul PSD. Dragnea, mesaj important (P)

Iașiul a început să se aglomereze încă de dimineață în așteptarea celui de-al doilea mare miting electoral al PSD organizat în vederea alegerilor europarlamentare de pe 26 mai.

După ce la Craiova, la prima prezentare a candidaților PSD pentru alegerile europarlamentare, social-democrații au strâns peste 45.000 de oameni, la Iași scenariul se va repeta. Mitingul PSD de la Iași vine după ce USR și PNL s-au făcut de râs la Cluj unde PNL a strâns cu greu 5.000 de persoane iar USR a puțin peste 1.500. Aceste întâlniri arată forța unui partid în teritoriu și modul în care se face mobilizare oamenilor înaintea alegerilor.

“9 mai are o însemnătate cu totul aparte pentru români, care sărbătoresc astăzi data la care România și-a proclamat independența de stat, devenind, în cuvintele ministrului Mihail Kogălniceanu, o națiune de sine stătătoare. Celebrăm totodată, alături de țările din întreaga Europă, Ziua Victoriei Coaliției Națiunilor Unite asupra Germaniei naziste, care a încheiat războiul pe continent, dar și momentul istoric în care a fost pusă piatra de temelie a Uniunii Europene – Familia din care facem parte de mai bine de 12 ani și de al cărei viitor trebuie să avem grijă împreună. De Ziua Europei, vă urez tuturor La mulți ani! Ne vedem la Iași!”, a transmis liderul PSD, Liviu Dragnea, românilor.

Manifestările ar urma să înceapă după ora 15:00 în Piața Unirii, cu un concert de muzică populară, programul artistic fiind continuat de partea politică după ora 16:30. În fața zecilor de mii de alegători vor lua cuvântul Liviu Dragnea, președintele PSD, alături de Tudor Ciuhodaru și Dragos Benea, candidații formațiunii la alegerile europarlamentare care provin din zona Moldovei. PSD nu a ales la întâmplare Iași-ul pentru această manifestare. Social-democrații au vrut să celebreze proclamarea independenței de stat a României de la 1877 în mijlocul oamenilor și să se bucure alături de alegători de această zi. De asemenea, social-democrații au considerat că Ziua Europei, celebrată tot astăzi este o oportunitate ca oamenii să afle cu ce proiecte merg în Parlamentul European cei pe care îi vor trimite, prin votul lor, la Bruxelles.

 

author avatar
A.P. Redactor
142 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger