AcasăNewsZeci de mii de iranieni au scandat „Moarte Americii!”!

Zeci de mii de iranieni au scandat „Moarte Americii!”!

Iranienii au scandat Moarte Americii, ca in fiecare an

In fiecare an, Iranul aniverseaza luarea de ostatici de la Ambasada SUA din Teheran, de catre studentii iranieni, petrecuta in 1979.

Reluarea dialogului „istoric” la nivel inalt intre SUA si Iran nu a impresionat poporul iranian, care a iesit in strada luni cu zecile de mii, scandand „Moarte Americii”.

Iranienii au scandat Moarte Americii, ca in fiecare an

Istoria se repeta

In ciuda tratativelor elogiate de Administratia Obama, care le considera un mare succes diplomatic, Iranul a ramas fidel sloganului „Moarte Americii”, care a fost strigat in 1979, in timpul crizei care a durat 444 de zile. Criza a fost generata de studentii islamisti, care au luat ostatici 52 de americani, pentru ca fostul sah gasise refugiu peste ocean. Anul acesta, doua treimi dintre parlamentarii iranieni au participat la demonstratia antiamericana, care a avut ca reper fosta cladire a ambasadei, transformata in muzeu si denumita „Vizuina spionilor”. „Sloganul «Moarte Americii» este manifestarea determinarii natiunii noastre de a rezista dominatiei si opresiunii Americii”, scrie intr-un comunicat Garda Revolutionara.

Unda verde de atac pentru Israel

Pentru proaspatul presedinte ales, Hassan Rohani, a fost un mesaj ca tratativele sale cu SUA nu sunt apreciate, fapt ce a fost sanctionat si de ayatolahul Khamenei. Manifestarea Teheranului a atras reactii si din partea sefului diplomatiei americane, John Kerry, care, aflat intr-o vizita in Arabia Saudita, a promis ca SUA nu va permite Iranului sa obtina arme nucleare. Iar Hassan Rohani a recunoscut si el ca negocierile nu sunt „promitatoare”. In urma cu o saptamana, s-a petrecut alt „accident” la centrala nucleara aflata in constructie la Arak si toti banuiesc ca e mana Israelului, care a mai obtinut astfel „o amanare” a atacului decisiv.

author avatar
Adina Mutar
158 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger