AcasăNewsZeci de mii de cadre medicale sunt in greva generala!

Zeci de mii de cadre medicale sunt in greva generala!

Pacientii trebuie sa stie faptul ca atat in Capitala, cat si in restul tarii, cadrele medicale afiliate Sanitas sunt, de luni dimineata incepand, in greva generala. Peste 80.000 de angajati din Sanatate s-ar fi raliat acestei miscari de protest, din cate a mentionat vicepresedintele Federatiei, Marius Sepi.

Ceea ce, teoretic cel putin, inseamna ca vor fi acoperite doar urgentele si ca doar o treime dintre angajatii din sistemul de sanatate vor vedea pacientii care se adreseaza spitalelor in aceasta perioada. Trebuie spus, insa, ca greva declansata pe 31 octombrie este una pe termen nelimitat.

Cateva zeci de protestatari au iesit, inca de la primele ore ale zilei, in fata Spitalului Floreasca, avand fluiere, pancarte si afise – pe acestea din urma trecandu-si nemultumirile. Oamenii au scandat „greva generala” si au incercat sa-si faca pe cat de mult posibil cunoscute nemultumirile. care, in mare masura, au legatura cu legea salarizarii si cu ceea ce ei considera a fi inechitatile la nivel de salarii intre persoane cu atributii similare, dar remunerate diferit.

Inainte de a se ajunge la acest gest extrem, sindicalistii Sanitas au facut in prima faza greva japoneza, apoi una de avertisment. Intre timp, reprezentantii Federatiei au avut discutii cu reprezentantii din Ministerul Sanatatii. Insa niciunul dintre acesti pasi nu a dus, iata, la o solutionare a nemultumirilor cadrelor medicale- asistenti medicali, infirmieri si chiar brancardieri.

sursa foto: Facebook/Sanitas

author avatar
Cristina Stefan
97 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger