AcasăNewsZeci de incidente la vot. Amenzi pentru incalcarea legislatiei electorale

Zeci de incidente la vot. Amenzi pentru incalcarea legislatiei electorale

59 de sesizari privind posibile contraventii sau infractiuni la alegerile europarlamentare de duminica au fost inregistrate de la deschiderea urnelor, anunta reprezentantii UE. Cele mai multe au fost inregistrate in Bucuresti, Dambovita, Dolj, Mehedinti si Giurgiu.

La 112, a fost sesizat faptul ca, la Sectia 185, un alegator a introdus in urna doua buletine de vot, fapta pedepsita cu inchisoare de la sase luni la trei ani, autoritatile deschizand un dosar de cercetare pe numele acestuia.

In comuna Cogealac, din judetul Constanta, se fac verificari intr-un caz privind coruperea alegatorului, dupa ce viceprimarul a reclamat ca dintr-o masina a fost impartita paine in scop electoral.

„Avem un caz de infractiune electorala de corupere a alegatorilor inregistrat la Cogealac, judetul Constanta, unde viceprimarul a sesizat ca dintr-un autovehicul se distribuie paine in scop electoral. Se fac cercetari pentru a se stabili care este situatia. In localitatea Bistra, judetul Alba, un barbat si-a impiedicat sotia sa voteze, dupa ce cu o zi inainte barbatul ceruse o urna mobila pentru sotia sa, care este netransportabila. In aceasta dimineata, barbatul a refuzat sa le permita accesul membrilor comisiei de la sectia de votare. Fapta se pedepseste cu inchisoare de la sase luni la trei ani”, a precizat Monica Dajbog, purtator de cuvant al MAI.

Un alt caz a fost inregistrat in localitatea Bicu, judetul Giurgiu, unde o persoana a reclamat ca membrii biroului electoral al unei sectii de votare nu i-au permis sa voteze pe motiv ca ar avea probleme psihice. S-a stabilit ca persoana respectiva e inscrisa in evidentele medicale cu probleme psihice, care nu ii permit sa voteze, scrie digi24.ro.

De asemenea, in judetul Dambovita, politia a fost sesizata de mai multi cetateni dupa ce in aceasta dimineata au gasit afise electorale lipite pe parbrizele auto. Autorii, in numar de trei, au fost identificati si sanctionati cu amenda contraventionala.

Intr-o comuna din Gorj alegatorii au fost ademeniti cu papuci de casa si bere.

La Vaslui, prefectul judetului a solicitat BEC inlocuirea presedintilor a patru sectii, deoarece acestia au plecat sambata acasa cu stampilele de control. Scoaterea materialelor e strict interzisa. Procesul electoral nu a fost suspendat.

Pana acum si-au exercitat dreptul de vot si jandarmii din Afganistan. Ei s-au deplasat pe rand la sectie. Votarea s-a desfasurat fara probleme intr-o sectie amenajata in baza MAPN.

Foto: ziuanews.ro

author avatar
Alina Costache
120 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger