AcasăNewsZeci de fete dispărute în ultimii ani. Criminalii, nedepistați

Zeci de fete dispărute în ultimii ani. Criminalii, nedepistați

România colcăie de pedofili și criminali, care continuă să violeze și să ucidă fără ca autoritățile să aibă habar. Totul se rezumă la zecile de fotografii postate pe site-ul Poliției Române, la capitolele copii dispăruți și urmăriți, și la cercetările din teritoriu care nu descoperă nimic niciodată.

Dacă ți-a dispărut copilul în România, nu-ți rămâne decât să te rogi să se întoarcă singur, după o zi-două, cu o scuză puerilă. Căci dacă nu se întoarce, nu-l vei mai găsi niciodată. Fetele de pe site-ul Poliției Române au început să dispară de prin 2006 și de atunci tot mai mulți părinți vin disperați să anunțe că fiicele lor nu s-au mai întors. Dacă Alexandra Cumpănașu nu suna la 112, chiar dacă actul de curaj i-a adus și moartea, fotografia ei ar fi rămas ani de zile la secțiunea dispariții neelucidate. Alături de celelalte. Ce spun reprezentanții inspectoratelor județene de poliție despre cazurile de dispariție? Că se fac cercetări în continuare. Și că s-au făcut cercetări, dar nu s-a decoperit nimic. Ca și cum s-ar fi evaporat de pe fața pământului. Incapacitatea Poliției de a depista pe cineva este afișată chiar pe site-ul oficial al instituției, unde nu mai puțin de 1.110 de persoane, dispărute de acasă și infractori care se sustrag executării pedepselor, sunt date în urmărire de ani buni de zile.

Fetiță de cinci ani, dispărută fără urmă

Andreea Arhip avea doar cinci ani în 2006, când a fost dată dispărută. ”În ziua de 8 decembrie, la orele 8.30, a dispărut din Buhuși”, sunt singurele cuvinte postate pe site-ul Poliției Române, în afara semnalmentelor și fotografiei copilei. Simona Nicoleta Nadasan, născută în noiembrie 2002, a fost declarată dispărută în 2011, când a plecat de la domiciuliul din Reghin, județul Mureș, și nu a mai revenit. Nici într-un caz, nici în celălalt, polițiștii nu au reușit să afle ceva despre fete. Cazul Anei Maria Ciobotaru, din Giurgiu, este, fără îndoială, unul foarte trist. Fetița a dispărut în 2011, când avea doar opt ani, și nimeni nu a reușit să afle ce s-a întâmplat. Mama fetei a lăsat-o la bunici când avea doar două luni, a plecat în străinătate și nu s-a mai întors. În ziua dispariției, fetița plecase de la domiciliul bunicii să cumpere o înghețată. ”În data de 14.06. 2011, la ora 21.30, Poliția Municipiului Giurgiu a fost sesizată prin 112 de către un bărbat din Giurgiu cu privire la faptul că nepoata sa, o fetiță de opt ani, a plecat de la locuință în jurul orei 13, iar până la ora sesizării nu a mai revenit la reședință. În urma investigațiilor a rezultat că în ziua dispariției fetița a fost văzută de către două persoane din cartierul Istru, în timp ce aceasta se afla pe aleea care face legătura dintre Cartierul Istru și canalul Cama, iar în momentul în care acestea au încercat să stea de vorbă cu ea, fetița nu a vrut să dea niciun fel de amănunte din cauză că era supărată. De la sesizarea dispariției până în prezent au fost efectuate activități informativ-operative de căutare. Se pare că fetița nu mai dispăruse de acasă, era pentru prima dată când a plecat de acasă”, ne-au spus Emanuela Sârbu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Giurgiu.

A plecat voluntar de acasă și nu s-a mai întors

Dispariția Alinei Gabriela Varga,în vârstă de 15 ani, din comuna Șimian, Bihor, a fost anunțată de părinții acesteia în luna aprilie a acestui an. Fata a plecat de acasă și nu a mai revenit, lăsând în urmă doi părinți îngroziți și disperați, care se întreabă dacă fata lor mai este în viață. Tot din Bihor au dispărut și Sidonia Varga, în vârstă de 13 ani la data dispariției, 1 decembrie 2017, și Maria Kozak, în vârstă de 16 ani la data dispariției, noiembrie 2013. ”Polițiștii bihoreni continuă activitățile în vederea găsirii minorelor. Pentru găsirea acestora s-au efectuat cercetări în teren, activități de căutare, verificarea persoanelor cu care s-a stabilit că acestea au intrat în contact, precum și a persoanelor cunoscute ca fiind frecventate de aceste fete. A fost solicitată urmărirea națională și urmărirea în toate statele din Uniunea Europeană”, ne-a declarat Ioana Lascău, purtător de cuvânt IJP Bihor. Alexandra Rasouli, din orașul Năvodari, a fost dată dispărută în decembrie 2016, când avea 15 ani. ”La data de 27.12.2016, a plecat în mod voluntar de la domiciliu spunând că merge la o colegă și până în prezent nu a revenit. În urma verificărilor s-a stabilit că aceasta nu a ajuns la colega respectivă. Cazul este încă în lucru, ca dispariție. Este căutată la nivel național, sunt proceduri specifice. Familia și-a dat acordul să fie dată în urmărire”, ne-au spus reprezentanții IJP Constanța.

Răpire sau crimă

Cazul Andreei Țanțu, o tânără frumoasă în vârstă de 19 de ani, a cutremurat comunitatea din Bârlad. Aceasta a dispărut ziua în amiaza mare anul trecut, iar polițiștii nu pot spune nici acum dacă fata a fost răpită sau ucisă. ”Mama tinerei, atunci în vârstă de 19 ani, a sesizat Poliția Municipiului Bârlad cu privire la faptul că tânăra a plecat în mod voluntar de la domiciliu în 12 februarie, în jurul orelor 12.  Aceasta ne-a spus că a fost contactată telefonic de fiica sa care i-a cerut acceptul să iasă din casă, mama înțelegând din asta că ea va merge să se întâlnească cu prietenul ei. Însă, când a revenit acasă, a constatat că fata nu se afla acolo și au încercat să o contacteze la telefon, dar telefonul era închis. S-a stabilit, ulterior, că nu a ajuns să se întâlnească cu prietenul ei. În prezent avem un dosar penal în care polițiștii de investigații criminale efectuează cercetări pentru infracțiunea de lipsire de libertate în mod ilegal. Există o suspiciune că fata a fost victima unei astfel de infracțiuni, urmează să se stabilească dacă sunt întrunite sau nu elementele constitutive ale acestei infracțiuni. Ultima dată, ea a fost văzută în 12 februarie pe o stradă din Bârlad, în jurul orei 14”, ne-a spus Mihaela Ștraub, purtător de cuvânt al IJP Vaslui.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
5.397 afisari

6 COMENTARII

  1. POLITIA ROMANA SI ASA ZISII OAMENI AI LEGII COLCAIE :DE NEAVENITI: DE COPLICI ;DE PROSTIE;DE IRESPONABILITATE;DE INCOMPETENTI ;DE LEPRE !!!.
    Mafia din sistem s-a autosustinut in cei 30 de ani de haos.
    Averi nejustificate facute de „ASA ZISII OAMANI AI LEGII ” din: trafic de droguri si persoane ;din furt de combustibili,fier vechi;lemn ,protectie , examene de conducere si carnete ;masluire de dosare si orce alceva din care bani sa iasa.
    Hienele ,coiotii,sacalii si leprele in zilele astea au facut bani din nenoricirea de la Caracal ,media printr-o abordare scandaloasa si gretoasa a tabarat pe acest subiect ca sa faca raiting iar gastile de „asazisi politicieni sa-si faca campanie electorala !.
    Fara nenorocirea de la Caracal nici CCR nu era instare sa dea o hotarare pe modificarea codurilor penale decat dupa 7 sedinte !!,ce-i asta ??-incompetenta ,iresponsabilitate, imixtiune in treburile justitiei ?,or CCR doarme in front pe salarii speciale ??? pe principiul cainii latra CCR doarme !!
    Vezi recursul in compensare ,vezi eliberarile inainte de termen la doar 25-30 % din termenul de pedeapsa !!,vezi bascalia din justitie ,vezi mafia sistemului politic exercitata prin forta represiva din subordine si se explica atunci simplu miile de copii abuzati ,traficul de persoane ,mortii si disparutii din ultimii 30 de ani .
    Ce justitie este aceea care de 30 de ani nu finalizeaza dosarele celor 1000 de morti din
    decembrie 89 ??,ce-i special in acea justitie impotenta de este platita in mod special doar ca sa fie ascultatoare ,dependenta de politicieni ,si indulgenta cu penalii !!

  2. Daca cineva dispare si nu apare dupa 1 an cei ce cauta disparitia sa dispara si ei sa vada cum e disparitia din functii macar.La fel rotatia cadrelor sa nu impamanteze .

  3. GRESEALA IMENSA FACUTA DE AUTORITATILE ROMANE S-A COMIS INCA DE LA INCEPUT, CAND – DIN RATIOUNI POPULISTE SI DORINTA DE A DI RECUNOSCUTI CA ASPIRANTI LA „VALORILE” EUROPENE – ROMANIA A ABOLIT PEDEASA CU MOARTEA, SINGURA MASURA PRIN CARE PUTEA FI TINUTA IN FRAU CRIMINALITATEA. CONSECINTELE ACESTEI DECIZII TAMPITE SE VAD ASTAZI: RETELE MAFIOTE, CRIMINALI DE TOT SOIUL, VIOLATORI, TRAFICANTI DE PERSOANE – INFRACTIUNI LA CARE PARTICIPA DIN INTERESE MATERIALE POLIYISTI, PROCURORI, SERVICII, POLITICIENI, ACOPERINDU-SE UNII PE ALTII, FARA SCRUPULE, FRICA OPROBIULUI PUBLIC, REMUSCARI, AMERICA ESTE CEA MAI MARE DEMOCRATIE A LUMOO, DAR IN 17 STATE PEDEAOSA CU MOARTEA EXISTA SI TINE LA RESPECY CRIMA ORGANIZATA, POPORUL ROMAN TREBUIE SA HOTARASCA IN ACEST SENS, SA NU UITE CA DOAR DRICA PAZESTE BOSTANARIA, FARA SA-I PESE DE MOFTURILE EUROPRNE, CARE NE-AU ADUS MAI MULTE RELE SI NE-AU ALTERAT MODUL PASNIC DE CONVETUITR.

  4. Să nu vă mai băgați pe rahatul de Facebook…de-acolo se fac racolările!
    De unde până unde dorința de a se uita toată lumea la tine și de a se cunoaște amănunte din viața ta…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger