AcasăNewsZeci de detinuti radicalizati ies din inchisori

Zeci de detinuti radicalizati ies din inchisori

Franta traieste sub o constanta amenintare terorista dupa valurile de atentate jihadiste soldate cu 245 de morti si sute de raniti.

Dintre cei  care-si vor ispasi pedepsele si vor fi eliberati pana la sfarsitul anului trecut, 50 sunt clasificati ”teroristi islamisti”, a declarat procurorul Parisului, Francois Molins, calificand situatia una de ”risc major”.

Franta traieste sub o constanta amenintare terorista dupa valurile de atentate jihadiste soldate cu 245 de morti si sute de raniti

”Acest risc major este legat de faptul ca acesti oameni, care se afla la sfarsitul ispasirii pedepsei, sa iasa in libertate deloc indreptati, ba chiar intariti in greselile lor, tinand seama de timpul petrecut in inchisori”, a declarat Molins.

”Avem aproximativ 500 de detinuti radicalizati ca teroristi islamici. Dintre acesti 500, acolo vor fi eliberati douazeci in acest an, iar apoi  treizeci anul viitor”, a declarat ministrul francez al Justitiei, Nicole Belloubet. Acestora li se vor adauga detinutii de drept comun care s-au radicalizat. Potrivit ministrului francez, 30% din ei vor parasi inchisoriile anul viitor. ”Aceasta inseamna aproximativ 450 de persoane” care vor fi puse in libertate pana in 2019. Insa am anticipat, fireste, eliberarea lor si vor fi urmariti si supravegheati extrem de precis”, a adaugat Nicole Belloubet. Printre detinutii deja eliberati se numara si Djamel Beghal, care a fost condamnat de doua ori pentru acte de terorism, o data in 2001 si o data in 2013. Autoritatile franceze spun despre acesta ca i-a initiat pe autorii atacului din 2015 asupra redactiei publicatiei franceze Charlie Hebdo. In prezent, mai mult de 1.200 de persoane incarcerate pentru acte de drept comun sunt radicalizate, in timp ce mai mult de 500 sunt in inchisoare pentru terorism.Mediul penitenciar actioneaza ca un incubator in masura in care exista o interactiune „intre aceste doua tipuri de prizonieri” a remarcat Molins.

author avatar
Tudor Borcea
222 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger