AcasăNewsZeci de descinderi, într-un dosar cu un prejudiciu de 2.000.000 de euro/60...

Zeci de descinderi, într-un dosar cu un prejudiciu de 2.000.000 de euro/60 de percheziții în Capitală și în șase județe

(sursa foto: expressdebanat.ro)

Acțiune de amploare, la primele ore ale zilei de joi, într-un dosar de evaziune fiscală în formă continuată și agravată, cu un prejudiciu de circa 2.000.000 de euro.

Astfel, polițiștii din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice – Sector 2, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, au pus în executare nu mai puțin de 60 mandate de percheziție domiciliară. S-au făcut percheziții în București și pe raza județelor Ilfov, Prahova, Argeș, Iași, Giurgiu și Teleorman. Totul, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată și agravată, anunță Poliția Capitalei.

Firme de tip fantomă

„În fapt, în perioada 2019 – 2022, persoanele ar fi creat și implementat un mecanism infracțional prin care, folosind mai multe societăți comerciale de tip fantomă, ar fi înregistrat și declarat fiscal mai multe achiziții ce nu ar fi avut conținut economic, producând un prejudiciu de aproximativ 2.000.000 de euro”, conform sursei citate.

Descinderile vor fi urmate de zeci de audieri. „De asemenea, vor fi puse în executare 31 mandate de aducere emise pe numele bănuiților, în vederea audierii acestora”, se menționează în comunicatul Poliției Capitalei.

Ce s-a mai aflat despre acest caz? Faptul că „în vederea recuperării prejudiciului cauzat, au fost identificate bunurile mobile/imobile și conturile deținute de persoanele bănuite, urmând a fi instituită măsura sechestrului asigurator, până la concurența sumei de aproximativ 2.000.000 de euro.”

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române – Direcția Operațiuni Speciale, conform sursei menționate.

author avatar
Andrei Coman