AcasăNewsZeci de copii aflati in tabara la Neptun au ajuns la spital

Zeci de copii aflati in tabara la Neptun au ajuns la spital

Nu mai putin de 29 de prichindei care venisera in tabara la mare, la Neptun, vor ramane cu amintiri mai putin placute din vacanta de vara. Copiii au ajuns la spital, dupa ce s-au simtit rau.

Elevii cu varste intre 11 si 13 ani au fost consultati de catre specialisti, noaptea trecuta, constantandu-se ca prezinta simptome de toxiinfectie alimentara. Majoritatea elevilor cazati intr-un complex din Neptun au fost dusi la spital la Mangalia- 22 dintre ei, restul fiind tratati in Spitalul de Urgenta din Constanta, potrivit Directiei de Sanatate Publica Judeteana Constanta.

Din fericire, cei mai multi dintre micii pacienti au raspuns favorabil la tratament, astfel ca in cursul zilei de luni, 27 dintre cei 29 de copii au fost deja externati.

Profesorii copiilor au fost cei care au solicitat ajutorul medicilor, odata ce au constata ca micutii se simt rau – au vomitat, s-au plans de dureri abdominale si de stari de greata.

Situatia ar fi aparut dupa ce copiii au mancat. Meniul despre care se crede ca le-ar fi cauzat probleme celor mici a continut ciorba de legume cu carne de pui, iar la felul de baza cartofi taranesti cu muschi de porc, preparate la cuptor. Autoritatile din domeniu fac verificari la complexul respectiv, in incercarea de a lamuri ce anume a provocat starea de rau a copiilor.

author avatar
Cristina Stefan
290 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger