AcasăNewsZeci de atleti rusi n-au voie Olimpiada

Zeci de atleti rusi n-au voie Olimpiada

In ciuda performantelor obtinute la diferite ramuri sportive din cadrul Olimpiadelor la care au participat, gimnastele fiind, de exemplu, adversare redutabile ale tricolorelor, in acest an delegatia rusa ar putea fi cu mult mai mica, decat la editia precedenta a Jocurilor Olimpice de vara, de la Rio.

Cu aproape doua saptamani inainte de startul Olimpiadei din Brazilia, zeci de atleti rusi se gasesc in ipostaza de a urmari competitia din gradene sau de la televizor, avand in vedere ca nu vor putea participa la probe.

Pe fondul acuzatiilor de „dopaj in masa” vehiculate in ultima vreme, in prima parte a zilei de joi s-a aflat decizia forului sportiv suprem, Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Laussane, in privinta celor 68 de atleti apartinand Federatiei Ruse.

Iar verdictul nu a fost deloc pe placul rusilor, de vreme ce dintr-un comunicat oficial reiese faptul ca TAS a mentinut decizia Federatiei Internationale de Atletism, semn ca a respins apelul partii ruse – mai exact a Comiterului Olimpic rusesc, dar si a atletilor vizati de masura care ii priveaza, practic, de participarea la competitia care se va desfasura in Brazilia, intre 5 si 21 august. Este vorba despre decizia privind suspendarea sportivilor respectivi.

68 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger