AcasăNewsZece persoane, retinute pentru evaziune fiscala in dosarul carnii stricate

Zece persoane, retinute pentru evaziune fiscala in dosarul carnii stricate

Zece persoane au fost retinute, miercuri-noapte, in dosarul carnii stricate. Acestea sunt acuzate de evaziune fiscala.

Peste 30 de persoane au fost audiate la DIICOT dupa ce mai multi angajati de la OPC au ajuns in vizorul procurorilor, pentru ca ii anuntau pe patronii firmelor de carne cand au loc controale. Procurorii DIICOT au descins miercuri la mai multe firme care reambalau carne stricata si o introduceau din nou in magazine. Din aceasta afacere se scotea un profit de peste 100 de milioane de euro.

Potrivit Romania TV, carnea era importata prin firme din Uniunea Europeana si adusa in depozitele din Bucuresti. Aici, data expirarii era modificata, carnea era reambalata, si trimisa in magazine. Au fost facute este 100 de controale la mai multe depozite de carne din Bucuresti, Iasi, Bistrita si Cluj.

„Au fost identificate cinci TIR-uri a cate 20 de tone, in total, 100 de tone de macrou, cu incadrare a termenului, dar cu caracteristici necorespunzatoare ale produsului. Toate aceste produse ajungeau in supermarketuri”, a declarat presedintele interimar al ANPC, Marius Alexandru Dunca.

„Cand exista evaziune fiscala si inca e foarte mare, e posibil ca marfa necontrolata sa fie pusa in vanzare. Singurii vinovati sunt cei care practica evaziunea fiscala si care, dincolo de castigul personal, pun in pericol vietile oamenilor”, a spus Daniel Constantin, ministrul Agriculturii, conform sursei citate.

Foto: epochtimes-romania.com

author avatar
Andra Nesu
267 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger