AcasăNewsZece orase in care merita sa traiesti

Zece orase in care merita sa traiesti

Orasul australian Melbourne ocupa prima pozitie in topul oraselor cu cea mai inalta calitate a vietii

Australia a invins Canada. Nu la vreo competitie sportiva, ci la calitatea vietii. Pentru prima oara dupa multi ani, Melbourne detroneaza Vancouver in topul celor mai bine cotate orase din lume.

Orasul australian Melbourne ocupa prima pozitie in topul oraselor cu cea mai inalta calitate a vietii

Orasul australian Melbourne este raiul pe pamant. Cel putin asa reiese din cel mai recent studiul realizat Economist Intelligence Unit. Desi preturile sunt destul de ridicate al produse si servicii, orasul a primit note mari din partea economistilor pentru stabilitate politica si sociala, rata scazuta a infractionalitatii, infrastructura, acces facil la serviciile medicale. Australia mai este reprezentata in clasament prin alte trei orase Sydney (locul sase), Perth (locul opt) si Adelaide(locul noua).

Austria urca si ea pe podium

Pe locul al doilea in top s-a clasat capitala Austriei, Viena. Aceasta a punctat foarte bine la serviciile medicale, restaurante, teatre, infrastructura.

Canada a prins locul trei, patru si cinci

Vedeta ani la rand, orasul canadian Vancouver se pare ca si-a pierdut din stralucirea de alta data, avand note mai mici la capitolul infrastructura dar descurcandu-se mai mult decat onorabil la protectia mediului. Urmatoarele doua pozitii din top, patru si cinci, sunt ocupate tot de orasele canadiene Toronto, respectiv Calgary.

Finlanda si Noua Zeelanda, printre premianti

Ocupanta locului sapte este capitala Finlandei, Helsinki, care a uimit prin talentul, indrazneala si ambitia cu care-si realizeaza planurile urbanisticie. Pe locul zece in top s-a situat orasul Auckland (Noua Zeelanda) care a obtinut note bune in ceea ce priveste grija pentru mediu.

Fitoase, dar codase

Surprinzator dar o parte din marele metropole nu au reusit sa prinda nici macar primele 15 de pozitii. Asa se face ca Parisul il gasim pe locul 16, Honolulu pe locul 26, in timp ce Londra este undeva pe locul 53. Atena a pierdut cinci pozitii fata de anul trecut si s-a oprit pe locul 67. Clasamentul se realizeaza pe baza criteriilor legate de standardul de viata, cultura si mediul, educatie si nu in ultimul rand, infrastructura.

[nggallery id=136]

author avatar
Adelina Ionicel
537 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger