AcasăNewsZece oameni din Iasi, in stara grava la spital dupa ce s-au...

Zece oameni din Iasi, in stara grava la spital dupa ce s-au intoxicat cu zacusca!

Zece persoane dintr-o comuna din judetul Iasi, membri ai aceleiasi familii, au ajuns la spital, sambata noapte, dupa ce s-au intoxicat cu ciuperci din zacusca, doi dintre pacienti fiind in stare grava.

Medicul Tudor Ciuhodaru din cadrul Sectiei Copou a Spitalului „Sfantul Spiridon” din Iasi a declarat ca sambata noapte zece persoane din comuna Movileni au fost aduse la spital dupa ce s-au simtit rau, in urma consumului de zacusca.

„Intoxicatiile provin de la ciupercile din zacusca. Oamenii s-au adunat la o onomastica de Sfantul Ioan, iar dupa ce au consumat ciupercile conservate au inceput sa se simta rau. Nu au stiut ca sunt necomestibile. Au fost adusi, pe rand, cu ambulantele la spital, avand greturi, varsaturi, transpiratii si dureri abdominale”, a afirmat medicul Tudor Ciuhodaru.

Doi dintre pacienti, in varsta de 52 de ani si 55 de ani, se afla in stare grava, avand nevoie de spalaturi gastrice si masuri de resuscitare. „La cei doi pacienti exista riscul dezvoltarii insuficientei hepatorenale, cu evolutie nefavorabila, chiar cu cele mai eficiente masuri terapeutice. De aceea, prognosticul ramane extrem de rezervat”, a precizat Tudor Ciuhodaru.

author avatar
Ciprian Purice
215 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger