AcasăNewsZece lucruri care i-au șocat pe doi americani stabiliți în România: „Aici...

Zece lucruri care i-au șocat pe doi americani stabiliți în România: „Aici mucegaiul e un stil de viață” / Incredibil ce se întâmplă în SUA dacă îl descoperi în casă – VIDEO

americaniZece lucruri care i-au șocat pe doi americani stabiliți în România: „Aici mucegaiul e un stil de viață” / Incredibil ce se întâmplă în SUA dacă îl descoperi în casă - VIDEO

Pablo și Bethany sunt doi cetățeni americani care au decis în urmă cu mai bine de șase ani să trăiască la Brașov împreună cu cele două fiice ale lor.

Le-a luat ceva timp să se obișnuiască cu traiul din România, care este total diferit de al americanilor. Chiar dacă unele lucruri li s-au părut de-a dreptul șocante, de alte chestii sunt extrem de mulțumiți, deoarece peste Ocean au acces foarte greu la ele.

Zece lucruri din România total atipice pentru americani

Cei doi au un canal de YouTube unde împărtășesc urmăritorilor toate aventurile lor din viața de zi cu zi, însă în urmă cu o lună au decis să filmeze un videoclip despre cele zece lucruri care i-au șocat la țara noastră atunci când s-au mutat și care sunt total atipice pentru americani.

”Numărul 1. Trebuie să plătești o taxă dacă vrei să călătorești cu mașina în afara orașului în care trăiești. Deci, dacă vrei să pleci undeva în weekend, trebuie să plătești această taxă. Cred că o poți plăti și anual în avans, la orice benzinărie.

Numărul 2. La restaurant, chelnerii nu îți iau cardul, plătești la masă. În America, chelnerii îți iau cardul, se duc în spate, plătesc, iar apoi ți-l aduc. Aici, în România, îți aduc POS-ul la masă, nu pleacă niciodată cu cardul tău. E cel mai bun sistem.

Numărul 3. E perfect normal să dai mesaj, email sau să îți suni doctorul de familie direct. Și cred că nu doar cel de familie.

Când m-am operat, i-am trimis direct chirurgului câteva întrebări printr-un mesaj, după operație, mi-a lăsat numărul lui personal. În America nu se întâmplă asta, îi dai e-mail asistentei, care poate va transmite mesajul doctorului.

Numărul 4. Când comanzi ceva și alegi livrarea acasă, nu o să îți lase coletul la intrare. Trebuie să fii acasă. În America, dacă comanzi ceva și nu ești acasă, pur și simplu ți-l lasă pe scările de la intrare.

Numărul 5. Atunci când e ziua ta, trebuie să le faci cinste prietenilor sau tuturor persoanelor pe care le inviți să sărbătorească alături de tine. E fix pe dos față de America, acolo ceilalți plătesc pentru tine când e ziua ta.

Numărul 6. E ceva ce zic aici: mucegaiul e un stil de viață. Aproape orice clădire de aici are mucegai în ea, fie că e apartament nou sau cadă veche, iarna vei avea mucegai în casă.

Deși de obicei e doar în jurul ușilor și ferestrelor, vei găsi mucegai. Dacă se întâmplă așa ceva în America, oamenii se mută. Aici e comun, n-o să se mute nimeni din cauza mucegaiului. În România casele nu sunt construite bine, izolația nu e făcută bine.

Numărul 7. Zero toleranță la alcool. Dacă vrei să bei la cină, chiar dacă este o jumătate de pahar de vin, nu ai voie să conduci după.

Dacă ești oprit și ai și cea mai mică alcoolemie, rămâi fără permis. Deși sună nebunesc, aici sunt extrem de multe accidente din cauza șoferilor care se urcă băuți la volan.

Numărul 8. Dacă ai avut un job și faci un copil, intri în concediu de maternitate plătit timp de doi ani. Asta e destul de impresionant.

Numărul 9. Fără pantofi în casă. Oamenii de aici au papuci de casă în schimb, inclusiv pentru musafiri. În America, în general, nu te descalți când te duci la cineva acasă.

Numărul 10. Aici trebuie să plătești pentru operație înainte să o faci. În America îți trimit factura după operație, chiar și la o lună după.

Pentru că în SUA aceste lucruri costă foarte mult, zeci de mii de dolari, e imposibil să îți plătești operația pe loc, înainte. Aici costă mai puțin, operația mea a costat 1.000 de dolari. Plus că aici poți primi și trimitere de la doctorul de familie ca să plătești mai puțin”, povestesc cei doi.

author avatar
Andreea Vlad