AcasăNewsZborurile secrete ale CIA pe ruta Bucuresti, dezvaluite in tribunal

Zborurile secrete ale CIA pe ruta Bucuresti, dezvaluite in tribunal

Zborul special prin care a fost transportat in secret teroristul Riduan Isamuddin, expus intr-un banal proces

Un proces intre companii contractoare care au lucrat pentru CIA a dezvaluit zborurile pe  ruta Bucuresti pe care erau transportati suspectii de terorism.

Zborul special prin care a fost transportat in secret teroristul Riduan Isamuddin, expus intr-un banal proces

Subiectul „inchisorile CIA” a fost redeschis in urma unui banal proces desfasurat la un tribunal din New York, in care compania aeriana Richmor Aviation a dat in judecata o alta, obscura Sportsflight, pentru ca a incalcat regulile contractuale.

Deconturile au „rasuflat”

Riduan Isamuddin

Era vorba de deconturi de vinuri si hoteluri scumpe, considerate abuzuri de catre firma principala! In principiu, era vorba de  zborul din 12 august 2003 al unui Gulfstream IV, cu sase pasageri la bord, care a decolat de la Dulles si a zburat catre Bangkok, cu opriri in Cold Bay, Alaska si  Osaka. La intoarcere, a avut opriri in Afganistan, Sri Lanka, Emiratele Arabe Unite, locuri unde echipajul si-ar fi permis vinuri de 40 de dolari sticla si hoteluri de 400 de dolari pe noapte. Dupa cum avea sa se afle, avionul avea la bord pe pe teroristul indonezian Riduan Isamuddin. Acesta, dupa ce a fost capturat in Tailanda, a petrecut urmatorii trei ani pe rute necunoscute in „inchisorile CIA”, pe care nu le recunoaste nicio autoritate din tarile incluse in programul secret al CIA.

Bucurestiul, pe ruta „speciala”

Judecatorii au cerut o lista cu zborurile efectuate de compania Sportsflight si asa au iesit la iveala cele „speciale”, spre Bucuresti, Baku, Cairo, Djibouti, Islamabad, Tripoli. Cele 1.500 de pagini de documente puse la dispozitia tribunalului contin si materiale sensibile, cum ar fi numeroasele telefoane date de pasagerii aflati la bord catre cartierul general al CIA, la numarul de acasa al ofiterului implicat in programul „extradarilor speciale” si la sediul DynCorp, o firma ce lucreaza pentru CIA. Pe toate acestea a pus mana organizatia Reprive, ce investigheaza programul CIA al extradarilor speciale.

author avatar
Adina Mutar
167 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger