AcasăNewsCodul portocaliu, prelungit. AFLA drumurile inchise din cauza zapezii si a viscolului!

Codul portocaliu, prelungit. AFLA drumurile inchise din cauza zapezii si a viscolului!

(foto: prinbrasov.com)

UPDATE 2- Din cauza conditiilor meteo, in 364 de scoli din 19 judete ale tarii nu se tin, joi, cursuri. Astfel, in judetul Calarasi au fost inchise toate cele 105 unitati de invatamant, in judetul Gorj cursurile au fost suspendate in 55 de unitati, in Dolj – 35, in Buzau – 28, in Prahova – 23, in Ilfov si Ialomita – cate 21, in Constanta – 17, in Arges – 16, in Dambovita – 14, in Bistrita Nasaud – noua, in Galati si Vrancea – cate cinci, in Braila – patru, in Harghita – doua, in Mehedinti, Valcea, Vaslui si Covasna – cate o unitate.

UPDATE 1- Codul portocaliu de ninsoare si viscol va fi prelungit joi si dupa ora 18.00, deoarece conditiile meteorologice vor continua sa fie dificile, a anuntat in urma cu scurt timp premierul Emil Boc. Judetele vizate de aceasta prelungire a avertizarii meteo sunt Braila, Calarasi, Galati si Tulcea. „Si dupa ora 18.00 se va mentine codul portocaliu. Nu se opreste viscolul in intreaga tara dupa ora 18.00, asa cum era anuntat initial, deci ramanem in situatie de urgenta”, a declarat Boc.

Codul portocaliu de ninsori si viscol valabil pana in aceasta tara a provocat mari probleme soferilor din mai multe zone din tara. Traficul rutier pe autostrada A1 si A 2, dar si pe multe drumuri nationale a fost intrerupt, ca urmare a conditiilor meteo. Si in Capitala se circula cu dificultate.

(foto: prinbrasov.com)

Potrivit centrului Infotrafic al Inspectoratului General al Politiei Romane joi dimineata circulatia rutiera era intrerupta din cauza zapezii si a viscolului pe 37 de drumuri nationale si 80 de drmuri judetene. Cele mai importante drumuri nationale cu traficul intrerupt sunt: A1 Bucuresti – Pitesti; A2 Bucuresti – Lehliu; -DN2(E85) Voluntari – Buzau; s-a intrerupt si Buzau – Ramnicu Sarat;-DN1D Urziceni – Albesti-Paleologu;-DN22 Ramnicu Sarat – Braila;-DN2C Costesti – Slobozia;-DN2M Focsani- Odobesti;-DN23B Maicanesti – Ciorasti;-DN2N Bogza – Caiata – Dumbraveni; se va inchide si tronsonul Dumbraveni – Dumitresti – Jitia;-DN5B Giurgiu – Ghimpati;-DN3 Calarasi – Bucuresti;-DN3A Lehliu Gara – Fetesti;-DN21 Calarasi – Slobozia;-DN3B Calarasi – Fetesti;-DN31 Calarasi – Manastirea.-DN3 Bucuresti – Fundulea; se va inchide si catre Lehliu;-DN4 Bucuresti – Budesti;-DN71 Ulmi – Baldana;-DN2A Slobozia – Urziceni;-DN2B Buzau – Faurei. Totodata, s-a inchis DN1 Otopeni – Tancabesti si DN1A Bucuresti – Buftea – Ploiesti in zona Cocani.

In judetul Dambovita s-au produs blocaje pe DN72 Targoviste – Gaesti si DN7 Costestii din Deal – Matasaru. In judetul Galati s-a intrerupt traficul pe DN24D Galati – Barlad. In judetul Tulcea un tir a blocat DN22A Ciucurova – Topolog. Pe DN73 Campulung – Brasov a fost restrictionata circulatia autovehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone, potrivit sursei citate.

De asemenea, sunt probleme de circulatie pe DN Centura Bucuresti, traficul fiind intrerupt in mai multe puncte.

Politistii de la Rutiera recomanda soferilor sa nu plece cu masina inainte de a se interesa de starea drumurilor de pe traseul pe care il au de parcurs. De asemenea, sunt sfatuiti sa aiba autoturismul echipat pentru conditiile meteo (sa aiba cauciucuri de iarna, combustibil suficient, lopata, sac cu nisip, etc.)

Cod portocaliu de ninsori si viscol pana joi seara

Meteorologii au emis, miercuri dimineata, o avertizare Cod portocaliu de ninsori si viscol pentru Bucuresti si 17 judete ale tarii ( Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Arges, Dambovita, Prahova, Calarasi, Ialomita, Buzau, Braila, Galati, Vrancea, Constanta, Tulcea, Mehedinti, Dolj si Olt), valabila in intervalul 25 ianuarie, ora 09 – 26 ianuarie, ora 18. In zonele mentionate sunt anuntate ninsori abundente si viscol puternic. Vantul va sufla in rafale ce vor depasi 80…90 km/h, ceea ce va duce la micsorarea severa a vizibilitatii, sub 50 m, si troienirea zapezii.

2.343 afisari

1 COMENTARIU

  1. adevarat ca mintiti poporu cu televizoru de la pitesti la valcea se circula normal in conditi de iarna de asemenea pitesti tirgoviste e drumu bun .ce tot orbiti acolo la televizor

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger