AcasăNewsZăpadă de 8 metri pe Transfăgărășan, în plină vară! - VIDEO viral

Zăpadă de 8 metri pe Transfăgărășan, în plină vară! – VIDEO viral

transfagarasanZăpadă de 7-8 metri pe Transfăgărășan, în plină vară! - VIDEO / captură video

La jumătatea lunii iunie, când vara ar trebui să își intre în drepturi, în România mai există încă drumuri acoperite cu zăpadă de aproape 7-8 metri.

Cu doar două săptămâni înainte de deschiderea oficială, pe Transfăgărășan, stratul de zăpadă măsoară 7-8 metri. Drumarii lucrează de zor la deszăpezire, indiferent de vreme, astfel încât șoseaua să poată fi redeschisă, inițial fiind anunțată data de 1 iulie.

S-a intervenit cu exavatoare, încărcătoare și freze pentru îndepărtarea stratului de zăpadă. Însă, precipitațiile care au căzut în ultimele zile par să îngreuneze eforturile muncitorilor.

„Cu toate că iarna pare că s-a instalat definitiv în zona alpină, continuăm eforturile pentru deszăpezirea Transfăgărășanului. Indiferent de condițiile meteo intervenim cu excavatoare, încărcătoare frontale și freze pentru îndepărtarea stratului de zăpadă care pe alocuri depășește 7-8 metri”, au transmis reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov.

A nins în Bucegi și Făgăraș

Un strat proaspăt de zăpadă s-a aşternut în Masivul Bucegi, unde a început din nou să ningă. Meteorologii anunţaseră, de altfel că, în noaptea de duminică spre luni şi pe parcursul zilei de luni, vremea se răceşte şi apar precipitaţii mixte pe creste.
Şi la Bâlea-Lac temperaturile scăzute au dus la menţinerea stratului de zăpadă, dar drumarii intervin pentru deszăpezirea Transfăgărăşanului.

author avatar
Andreea Vlad
319 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger