AcasăNewsYves Saint Laurent şi Balenciaga fabrică măşti sanitare

Yves Saint Laurent şi Balenciaga fabrică măşti sanitare

Brandurile de lux  vor produce măşti sanitare pentru a combate penuria acestor produse medicale pe durata pandemiei de coronavirus, a anunţat compania mamă Kering. Rivalul grupului, LVMH, foloseşte deja unele dintre fabricile sale pentru a produce gel dezinfectant pentru mâini.

Kering, cu sediul la Paris, care deţine totodată brandul italian Gucci, a precizat  că Saint Laurent şi Balenciaga vor începe să producă manual acest echipament medical în atelierele lor imediat după ce procesul de fabricaţie şi materialele utilizate vor fi aprobate de Guvernul francez. Criza de măşti de protecţie în Franţa a dus la nemulţumiri din partea medicilor şi  poliţiştilor, sindicatele au ameninţat că angajaţii îşi vor părăsi joburile. Aceaşi problemă s-a înregistrat şi în Spania şi Italia.

De asemenea, reprezentanţii Kering au declarat că vor oferi serviciului francez de sănătate publică 2 milioane de măşti sanitare, pe care intenţionează să le importe din China. Totodată, Gucci va produce 1,1 milioane de măşti sanitare şi 55.000 de echipamente de protecţie care vor fi donate Italiei. LVMH, a anunţat săptămâna trecută că va colabora cu guvernul francez pentru a importa 40 de milioane de măşti sanitare de la un furnizor chinez. Şi grupul auto italo-american Fiat Chrysler va produce măşti faciale în Asia, CEO-ul Mike Manley a anunţat o producţie de un milion de bucăţi pe lună. Pe de altă parte, autorităţile turce vor confisca fabricile producătoare de măşti dacă acestea nu acceptă să vândă produse guvernului, a declarat ministrul de interne Suleyman Soylu. Au fost efectuate raiduri simultane la depozitele de măşti faciale pentru a le cere patronilor să semneze contracte cu Ministerul Sănătăţii şi să înceteze să le mai acumuleze în stocuri.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
266 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger