AcasăNewsYemenul a ajuns in toamna cu „primavara araba”

Yemenul a ajuns in toamna cu „primavara araba”

De duminica, populatia capitalei Sanaa e hotarata sa nu mai cedeze in fata fortelor de opresiune, care se incapataneaza sa-l apere pe presedintele fugit din tara.

Yemenitii sunt decisi sa-l schimbe pe Saleh cu pretul vietii lor, dar acesta nu se da dus, desi nici nu e in tara

Revolta impotriva regimului presedintelui Ali Abdullah Saleh a debutat in februarie, cand protestatrii au ocupat piata principala din Sanaa, Piata Schimbarii. Daca n-au reusit sa schimbe regimul, au folosit ca exemplu pentru „primavara araba”, care au inlaturat conducatorii totalitari din alte tari arabe, desi inca n-au pus mai nimic in loc. In iunie, se parea ca si yemenitii vor reusi sa-l inlature pe Saleh, care rezista cu darzenie la orice presiune de a demisiona.

Abdullah Saleh

In urma unui atac asupra complexului in care se afla presedintele si suita sa, Saleh a fost ranit si a fost trimis in Arabia Saudita pentru tratament. Trupele loiale acestuia, Garda Republicana si Fortele Speciale, conduse de fiul presedintelui, Ahmed, au continuat sa-i tina „scaunul”. Insa, de duminica pana acum, mai mult de 60 de persoane au fost ucise in timpul inclestarilor, inclusiv in orasul Taiz, din sudul tarii.

author avatar
Adina Mutar
168 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger