AcasăNewsYemen: Un angajat ONU si soferul sau, sechestrati marti, au fost eliberati...

Yemen: Un angajat ONU si soferul sau, sechestrati marti, au fost eliberati de fortele de ordine!

Un angajat italian al ONU si soferul sau yemenit au fost eliberati, marti, de fortele de ordine din Yemen, la cateva ore dupa ce au fost sechestrati de niste barbati inarmati, intr-un cartier diplomatic al capitalei, Sana’a.

Autoritatile spun ca cei doi au fost gasiti la marginea orasului Sana’a si ca rapitorii lor au fost arestati, potrivit euronews.comMinisterul yemenit de Interne a anuntat ca diplomatul este un angajat de origine italiana al ONU si a fost eliberat marti seara de fortele de ordine la cateva ore dupa ce a fost sechestrat, impreuna cu soferul sau.

“Italianul a fost eliberat impreuna cu soferul sau yemenit la iesirea din Sana’a, de catre serviciile de securitate, care i-au arestat pe rapitori”, a declarat un oficial al Ministerului de Interne, citat de presa internationala.

Initial, martorii oculari au precizat ca un diplomat occidental si o femeie care il însotea au fost rapitii de barbati inarmati, la Sana’a.

Rapirea este des intalnita in Yemen. Luarea de ostatici este uneori realizata de militanti cu scopul de a intimida occidentalii, dar este, de asemenea, utilizata si ca o tactica de catre membrii tribului pentru a rezolva disputele cu guvernul, dar si de oportunisti care vand mai departe ostaticii altor grupari.

Foto: euronews.com

author avatar
Alina Costache
114 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger