AcasăNewsXi Jinping le cere magistratilor sa-si intareasca spiritul revolutionar

Xi Jinping le cere magistratilor sa-si intareasca spiritul revolutionar

Presedintele Chinei a trasat noi sarcini justitiei, cu ocazia Conferintei Centrale provind activitatea politica si juridica, desfasurata pe durata a doua zile, la Beijing.

Xi Jinping, care este si secretar general al Comitetului Central al Partidului Comunist Chinez si presedintele Comisiei Militare Centrale, a ordonat noi ”eforturi pentru promovarea unei guvernari sociale moderne, pentru promovarea reformelor si sporirea fortei de munca in domeniile politic si juridic”, citat de China Noua. O atentie particulara, a declarat liderul de la Beijing, trebuie acordara consolidarii competentelor functionarilor insarcinati cu aplicarea legii si magistratilor. Dar ce inseamna in China legea fara partid? Pentru ca Xi le-a cerut ”organizatiilor de partid si responsabililor de la toate nivelurile sa ajute organele judiciare sa-si exercite puterea de-o maniera independenta, impartiala si bazata pe drept”. Cei care aplica legea trebuie ”sa-si intareasca spiritul revolutionar” prin prisma caruia trebuie sa-si uniformizeze practicile si sa-si amelioreze competentele.

Fara coruptie si erori judiciare

In privinta proiectelor vizand ”imbunatatirea sistemului de control si de supraveghere al puterii, Xi a indicat ca  ”trebuie prevenit laxismul in aplicarea legii, erorile judiciare, coruptia judiciara si incalcarea legii in timpul punerii in aplicare a legii”. Organismele insarcinate cu aplicarea legii si organele judiciare trebuie sa ”furnizeze servicii publice practice, eficiente, inteligente si orientate” care trebuie sa fie ”echitabile pentru toti”. Xi Jinping a cerut si punerea in practica ”accelerat” a unui sistem de protectie si securitate pentru salvarea ”drepturilor si intereselor legitime ale institutiilor chineze din strainatate si a angajatilor acestora”.

Apa, aer, alimente, mafioti

Xi Jinping a cerut intensificare aplicarii legii in ”domenii cheie, importante pentru interesul imediat al cetatenilor” pentru ca acestia sa poata beneficia de ”aer mai curat, apa mai curata, alimente mai sigure si de o circulatie mai rapida intr-o societate mai armonioasa”. Dreptul sa primeze, a tunat Xi, pentru ca ”persoanele respectuoase cu legea sa se poata simti mandre si fericite”, in timp ce ”infractorii vor avea dificultati sa faca un pas”. Presedintele a cerut si dublarea eforturilor in dezvoltarea unui sistem de preventie si control al criminalitatii informatice. Descrind gruparile mafiote drept ”cancerul societatii”, Xi a ”jurat sa mentina o puternica presiune” impotriva acestora pentru a atinge in acest sens obiectivul fixat pe trei ani. Vicepremierul Han Zheng, membru al Comitetului Permanent al Biroului politic al Comitetului Central al PCC si Wang Huning, si el membru al Comitetului Permanent, au asistat la conferinta lui Xi Jinping.

I-a murit planta pe Luna

Prima experienta de cultura a plantelor terestre pe Luna, realizata la bordul modului chinez Chang’e 4, s-a sfarsit prost, au anuntat autoritatile chineze. Semintele de bumbac care au incoltit la bordul modulului, dupa ce acesta a ajuns pe fata intunecata a Lunii, au murit, in ciuda faptului ca cercetatorii sperau ca minibiosfera ”Lunar Micro Ecosystem” sa fie o experienta pe termen lung. Se pare ca temperatura noptii lunare a ucis semintele, pentru ca temperaturile la suprafata Lunii au scazut pana la -170 de grade Celsius. Semintele de rapita, cartofi si alte culturi prezente la bordul modulului nu au incoltit inca, au precizat cercetatorii. ”Este prima experienta biologica a umanitatii pe Luna”, a scris pe Twitter purtatorul de cuvant oficial al Partidului Comunist Chinez. Sonda Chang’e 4 a atins in 3 decembrie suprafata Lunii.

author avatar
Tudor Borcea
187 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger