Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Xenofobia din Europa aminteşte de Hitler

Xenofobia din Europa aminteşte de Hitler

Autor:

Papa Francisc spune că xenofobia de astăzi din Europa, stârnită de populism, îi aminteşte de Adolf Hitler din anii 1930.

 

 Xenofobia din Europa aminteşte de Hitler

Cine spune că istoria nu se repetă ?

“Xenofobia este o boală omenească, precum pojarul. O boală la un anumit moment ‘justificată’, de exemplu, cu menţinerea purităţii rasei. Câteodată aud, în unele locuri, discuţii care amintesc de Hitler în 1934. Se pare că există un refren în Europa, dar şi în Africa”, le-a spus Suveranul Pontif  jurnaliştilor într-un zbor la întoarcerea dintr-o vizită în Africa. Papa Francisc, care şi-a încheiat un turneu în trei ţări africane, a reiterat că este împotriva zidurilor, despre care a spus că “îi izolează pe cei care le ridică”. “Da, ţin pe dinafară multă lume, dar cei din interiorul zidurilor vor rămâne singuri şi, în cele din urmă, vor ajunge învinşi de mari invazii”, a declarat Francisc. Suveranul Pontif a făcut în mod repetat apel la europeni să înveţe din lecţiile secolului al XX-lea, inclusiv din emigraţia europeană din trecut spre Americi şi ororile nazismului, în contextul în care continentul se confruntă cu migraţia. (R.J.)

xenofobia 2 720x405 Xenofobia din Europa aminteşte de Hitler

loading...

2 comentarii to Xenofobia din Europa aminteşte de Hitler

 1. Marcelus

  Nu Sanctitate sa aducem aia 2 mil de sirieni de la Erdo si sa inconjoare Vaticanul sau in El Paso, Donald sa nu mai faca zid sa treaca toate tarile moca: Ecuador Honduras, Nicaragua Guatemala si sa nu fim ca domnul Hitler.

  • Dorina

   Romania si-a vandut nemtii, evreii pentru ca acestia sa fie liberi! E -poate- un exemplu mai bun, ceausist! A reprezentat o forma exceptionala de diversiune de a scapa de ei… a creat -cererea- de libertate si a mascat machiavelismul!

   Acum multi dintre ei revin… si isi cheltuie pensile pe-aici! Mai gasesc o tarancuta tanara si fresh si mai fac un prunc…. si ies la cafenelele epoletiste…

   E Romania… MODERNA! si globalizata! in viziune proprie!

Leave a Reply

Your email address will not be published.Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 15-09-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!