AcasăNewsWW3, tot mai aproape. Netanyahu a jurat să anexeze Cisiordania!

WW3, tot mai aproape. Netanyahu a jurat să anexeze Cisiordania!

În ultimii 508 zile, am asistat la un veritabil „roller coaster” de inexplicabile și incredibile răsturnări de situație în procesul electoral din Israel. Cursa a luat sfârșit duminică, când cel de-al 35-lea guvern din istoria Israelului a depus jurământul. Benjamin Netanyahu a promis solemn să anexeze Cisiordania în cele 18 luni de mandat, făgăduindu-le tuturor membrilor Knessetului îndeplinirea profețiilor. În fața unui Parlament mai pestriț ca niciodată, „Bibi” a luat 73 de voturi, doar 46 de aleși declarându-se împotriva acestei alianțe.

De fapt, fără ajutorul lui Benny Gantz, Likud nu mai avea nicio șansă să rămână la guvernare. Generalul Gantz a acceptat să fie „Numărul 2” și prim-ministru cu puteri depline începând cu 17 noiembrie 2021.

Până atunci, puterea deplină este în mâinile lui Netanyahu; iar Gantz are oricum o misiune importantă. Și nu e vorba de un fleac, ci de țelul suprem al Israelului – ocuparea totală a Ierusalimului și anexarea Cisiordaniei!

Mega-planul pus la cale de Donald Trump împreună cu sfătuitorii săi pe problema Orientului Mijlociu demarează la 1 iulie, însă Netanyahu vrea să „atace” mult mai devreme. Cu cât mai repede, cu atât mai bine, nu-i așa?!

Așadar, al cincilea mandat de premier al lui Netanyahu debutează cu anexarea Cisiordaniei. „Nu-mi ascund intenția de a rezolva rapid această problemă”, a afirmat „Bibi” la depunerea jurământului. În fața Knessetului, Benjamin Netanyahu a promis că anexarea Iudeei și a Samarei este o prioritate de vârf a Executivului său! O dată făcut acest pas, mai rămâne doar reconstruirea Templului lui Solomon pentru îndeplinirea profețiilor, iar israelienii au făcut deja pași importanți în acest sens. Omenirea se apropie de evenimentele biblice, iar cei inițiați știu că lumea înaintează cu pași repezi spre aceste momente.

„Am stabilit termenii exacți în care acordul nostru va fi îndeplinit sau, din contrp, nu va fi dus la îndeplinire”, a precizat Netanyahu, după depunerea jurământului, într-un interviu pentru Channel 12. Pe fondul scepticismului larg răspândit, primul-ministru a ținut să lămurească lucrurile: „Voi îndeplini exact, dar exact, ceea ce este scris în acord! Este intenția mea și scopul meu de a face acest lucru. Și nu există nici un motiv pentru mine să spun altceva”.

În total, coaliția de guvernământ cuprinde 35 de parlamentari din partidul Likud, 16 de la Partidul Albastru şi Alb, nouă din Shas, şapte din partidul iudaismului Tora Unită, două din partidul Laburist, două din partidul Derech Eretz, unul din partidul Casa Evreiască şi unul din partidul Gesher.

Vorbind la prima reuniune a cabinetului, Netanyahu a precizat că pandemia se află în fruntea ordinii de zi a guvernului: „Prima misiune este coronavirusul și criza de sănătate. Atâta timp cât virusul este aici și nu există vaccin, se poate întoarce peste noapte. Faptul că am reușit să-l împiedicăm să se răspândească pe scară largă nu înseamnă că putem preveni un alt val”.

Abia a cincea misiune a Executivului o reprezintă anexarea Cisiordaniei, dar asta numai fiindcă punctele doi, trei și patru sunt noțiuni generale, care țin de stabilirea bugetului, repornirea economiei sau asigurarea securității Israelului.

„Nu-mi ascund intenția de a aduce rapid Cisiordania” în granițele Israelului, a spus Netanyahu, convins că viitorul său guvern ar trebui să aplice suveranitatea israeliană asupra tuturor așezărilor evreiești.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
605 afisari

3 COMENTARII

  1. Pai dupa malai, pateu si ulei o sa-mi fac stocuri si de floricele si bere sa am la televizor…Nu pot sa uit noptile cu lumini și artificii din Bagdad ale domnului Busi, ce spectacol.

  2. din biblie reies multe depinde cum vrea fiecare sa interpreteze ,dar adevarul care e la Dumnezeu va invinge !!!!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger