AcasăNewsWilliam Brinza, probleme penale din cauza carnii

William Brinza, probleme penale din cauza carnii

In urma audierii la DIICOT, William Branza a fost pus sub control judiciar

Fostul deputat William Brinza a facut cunostinta, ieri, cu DIICOT unde a fost dus cu mandat pentru a fi audiat intr-un dosar in care este suspectat de evaziune fiscala in legatura cu livrari de produse, in special carne.

In urma audierii la DIICOT, William Branza a fost pus sub control judiciar

Fost candidat la Presedintie, William Brinza este suspectat in dosarul in care, in decembrie 2014, au fost  facute 36 de perchezitii, intre care si la Ministerul Fondurilor Europene.

Dosar cu intreaga familie Brinza

In acest dosar se fac cercetari pentru evaziune fiscala si spalare de bani, in legatura cu livrari de produse, in special carne, precum si pentru incercarea de accesare ilegala de fonduri europene. Prejudiciul in acel moment era estimat la aproximativ 100 de milioane de lei. In urma perchezitiilor au fost duse atunci la audieri aproximativ o suta de persoane, printre care si mama lui William Brinza. Acum, insa, cercetarile anchetatorilor ii vizeaza pe fostul deputat William Gabriel Brinza si pe fratele acestuia, Daniel Brinza, care in calitate de administratori a doua societati – SC Willis Finance SRL si Alrod Consult SRL – ar fi inregistrat mai multe facturi fictive, luate de la o grupare infractionala, privind achizitii de consultanta. Ulterior, banii virati in baza facturilor false ar fi fost retrasi din banca, iar in acest mod s-ar fi produs un prejudiciu de patru milioane de lei. William Brinza a avut doua mandate de deputat in perioada 2004-2012, pentru primul mandat candidand din partea PRM, iar pentru cel de-al doilea din partea PDL. De altfel, el a fost si presedinte al PDL Diaspora. Brinza a candidat si la alegerile prezidentiale din 2014, din partea Partidului Ecologist Roman.

 

author avatar
Andrei Coman
825 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger