AcasăNewsWillbrook taraste Ambasada SUA in scandalul datoriilor

Willbrook taraste Ambasada SUA in scandalul datoriilor

Proprietarii si chiriasii din luxosul complex rezidential “Oxford Gardens” se plang de neprofesionalismul dezvoltatorului imobiliar

Scandalul datoriilor in care este implicat gigantul britanic Willbrook ia amploare. Pe langa faptul ca la usa concernului bat (degeaba) o multime de furnizori care au de recuperat sute de mii de euro, dezvoltatorul imobiliar taraste in toata aceasta poveste si Ambasada SUA la Bucuresti, prin vice-ambasadorul Duane C. Butcher.

Proprietarii si chiriasii din luxosul complex rezidential “Oxford Gardens” se plang de neprofesionalismul dezvoltatorului imobiliar
djunctul amabasadorului SUA la Bucuresti, Duane C. Butcher a beneficiat de un mobilier de showroom pe care Willbrook nu avea dreptul sa-l dea in folosinta

„National” continua seria dezvaluirilor despre afacerile din Romania ale unuia dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din lume. Willbrook International se afla in fata unui scandal de proportii, atat cu furnizorii pentru proiectele rezidentiale si office, cat si cu proprietarii/chiriasii din ansamblul rezidential de lux din Pipera, „Oxford Gardens”.  Dezvaluiam in numarul trecut al ziarului ca o companie de prestigiu din Romania se afla in ipostaza de a intra in insolventa si a-si concedia angajatii dupa ce Willbrook nu si-a onorat contractele. Pe scurt, „HF Home Fashion” are de recuperat de la grupul britanic peste 250.000 de euro dupa ce societatea romaneasca a furnizat mobilier de lux atat pentru Willbrook Platinum de pe DN1, unde isi are sediul si Realitatea TV, cat si pentru complexul „Oxford Gardens”.

Un diplomat american in showroom

Duane C. Butcher

Pe langa faptul ca are bani de recuperat, „HF Home Fashion” se afla in imposibilitatea de a intra in posesia mai multor piese de mobilier folosite de Willbrook cu titlu expozitional, pentru doua vile-mostra din ansamblul rezidential din Pipera, in zona Scolii Americane. In momentul in care reprezentantii „Home Fashion” s-au dus la „Oxford Gardens” pentru a-si recupera mobilierul din una dintre aceste vile, au aflat cu stupoare ca imobilul este locuit si nu de oricine. Willbrook inchiriase vila, cu tot cu mobila de showroom, adjunctului ambasadorului SUA la Bucuresti. Diplomatul american Duane C. Butcher a fost informat despre situatia penibila in care a fost pus de catre Willbrook printr-o notificare a „HF Home Fashion” catre Ambasada SUA. Nu a avut loc nicio reactie, cu toate ca firma romaneasca este inscrisa in directorul societatilor acredidate ca furnizori oficiali ai misiunilor diplomatice ale Statelor Unite.

Clientii „Oxford Gardens”, momiti cu promisiuni

Comportamentul „antibusiness”  de care a dat dovada pana acum Willbrook International se regaseste si la „Oxford Gardens”, cel mai luxos complex rezidential din Romania, unde 99 % dintre chiriasi sunt cetateni straini – expati sau diplomati. Aici, o vila de 400-500 metri patrati ajunge si la un milion de euro, iar chiria se ridica si la 5.000 de euro lunar. Putinii proprietari din ansamblu sustin ca au trecut printr-un adevarat cosmar pana cand au vazut actul de proprietate in mana. „La inceput, totul a fost frumos. Insa, cand ne-am aratat unele nemultumiri, conducerea Willbrook si-a schimbat total comportamentul. Eu am refuzat sa semnez procesul verbal de primire-predare pe motiv de finisaje, cerand remedierea problemelor constatate sau reducerea pretului. Timp de patru luni, Daiana Voicu si George Ispas nu au fost de gasit. Asta  in conditiile in care platisem deja un avans de 40 %. Intr-un final, am reusit sa ne mutam in casa, ajungand la o intelegere. Sunt foarte dezamagit, fac si eu afaceri, insa aceasta companie incalca toate regulile de business. Willbrook insemna ceva acum 5 ani, insa atitudinea lor din ultimii doi ani lasa mult de dorit”, ne-a declarat un client chinuit pe banii lui de neprofesionalismul celor de la Wiilbrook. Si chiriasii din complexul de lux analizeaza declansarea unor demersuri prin care sa-i forteze pe managerii Willbrook sa-si tina promisiunile facute legate de mentenanta ansamblului rezidential, dar si de finalizarea unor proiecte prin care au fost momiti la inceput.

Citeste maine in „National” cum ii sfatuia Daiana Voicu pe clientii nemultumiti sa-si rezolve problemele cu … Willbrook.

author avatar
Andrei Coman
1.659 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger