AcasăNewsWest Nile. MS: Sase romani au murit  

West Nile. MS: Sase romani au murit  

Cele mai recente facute publice de autoritati indica faptul ca, incepand cu luna mai si pana la data de fata sase romani au murit pe fondul contractarii virusului care se transmite prin intepatura de tantar.

Astfel, Ministerul Sanatatii anunta ca sunt 56 de cazuri de meningite/meningo-encefalite cauzate de infectia cu virus West Nile – cele mai multe, 12 in Dolj, alte 10 in Iasi si 8 in Capitala.

Pacientii pentru salvarea carora medicii nu au mai putut face nimic sunt din Bucuresti – trei, respectiv Iasi, Galati si Covasna. „Cele sase decese au survenit la pacienti care prezentau co-morbiditati (aveau mai multe afectiuni simultan-n.n)”, se mentioneaza in informarea transmisa de ministerul condus de Sorina Pintea.

E important de avut in vedere faptul ca „specialistii considera ca sunt cazuri sporadice si nu e vorba de o epidemie, iar cresterea inregistrata este cauzata  de perioada excesiv de ploioasa care a facut dificila distrugerea tantarilor”.

Printre simptomele infectarii cu virusul West Nile sunt: febra, durerea intensa de cap, durerile musculare, eruptiile la nivelul pielii si varsaturile.

95 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger