AcasăNewsWest Nile. 12 romani au murit 

West Nile. 12 romani au murit 

O piscatura l-a facut bogat

Nu mai putin de 117 cazuri de meningite/meningo-encefalite cauzate de infectia cu virus West Nile au fost inregistrate in ultimele luni la nivelul Romaniei.

Din pacate, in acest interval, adica incepand din mai si pana pe 29 august, 12 romani au murit din cauza infectiei cu virusul transmis prin intepatura de tantar.

Din cate anunta joi Ministerul Sanatatii, in baza datelor venite dinspre Centrul National de Supraveghere si Control a Bolilor Transmisibile, cele mai multe decese, cinci, au fost inregistrate in Capitala, alte doua in judetul Olt, fiind, de asemenea, constatate cate un deces in judetele Iasi, Galati si Covasna, Constanta si Dambovita. In toate cazurile, a fost vorba despre „pacienti care prezentau co-morbiditati”, adica aveau, simultan, mai multe afectiuni.

„Fata de anul trecut, debutul perioadei de imbolnaviri s-a produs cu 3 saptamani mai devreme, iar specialistii apreciaza ca ne apropiem de varful epidemic din acest sezon, dar nu este vorba despre o epidemie, asa cum a fost in anii 1996, 2010 si 2016”, transmit oficialii MS,intr-un comunicat.

64 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger