AcasăNewsWesley Clark supravegheaza reusita suspendarii lui Basescu

Wesley Clark supravegheaza reusita suspendarii lui Basescu

Generalul Wesley Clark a fost trimis in Romania sa monitorizeze actiunile USL

Washingtonul l-a abandonat pe Traian Basescu si sprijina acum USL in batalia politica acerba care se da zilele acestea in Romania. Acesta este scenariul pe care bate moneda presa internationala.

Generalul Wesley Clark a fost trimis in Romania sa monitorizeze actiunile USL

Americanii  vor sa-l evacueze pe Traian Basescu din Palatul Cotroceni, planul suspendarii fiind pus la punct la Washington, se arata intr-o analiza publicata de ”Vocea Rusiei”.

Traian Basescu a pierdut sprijinul SUA

”In ciuda tuturor eforturilor lui Basescu de a fi vasalul perfect, ba chiar ideal, al SUA, el a ajuns in situatia de a fi lichidat din punct de vedere politic de catre factorii de decizie din administratia americana. (….) Faptul ca marile puteri isi utilizeaza vasalii in calitate de monede de schimb in tranzactiile geopolitice nu reprezinta niciun secret. (…) Nu este exclus ca schimbarea regimului din Romania, schimbare care implica scoaterea din viata politica nu doar a presedintelui, ci si a intregii echipe care l-a sustinut, sa fi fost doar o moneda de schimb, o concesie, facuta in cadrul unei tranzactii geopolitice pe care SUA a incheiat-o in plan international”, sustine ”Vocea Rusiei”.

SUA nu au incredere in partenerii de la USL

Schitata la Washington, strategia prin care urma sa fie suspendat presedintele Traian Basescu putea da gres, daca uselistii nu urmareau intocmai pasii trasati. Pentru ca acest lucru sa nu se intample, americanii l-au trimis in Romania pe generalul Wesley Clark. Acesta a fost plasat fix in coasta premierului Victor Ponta, pe post de consilier onorific. O miscare intens comentata in Romania si care a trezit suspiciuni in afara tarii (vezi reactiile vehemente ale europenilor). ”Scenariul este confirmata circumstantial de faptul ca la Bucuresti a fost trimis generalul Clark, care a organizat suspendarea lui Basescu cu precizie militara. Se pare ca Washingtonul a avut nevoie de suspendarea cat mai rapida a presedintelui si nu a putut sa lase procesul pe mana executantilor locali”, mai noteaza cei de la ”Vocea Rusiei”. Credibil sau nu, scenariul ar trebui sa-i dea de gandit totusi lui Victor Ponta, premierul si ai lui putand oricand sa aiba aceeasi soarta cu Traian Basescu, transformandu-se peste noapte din aliati in maruntisul de schimb al americanilor.

Rusii vor sa-i spele imaginea lui Ponta

Cotidianul austriac Die Prese  a anuntat ca premierul Ponta a angajat, pentru imbunatatirea imaginii la Bruxelles, firma de PR si lobby G+Europe, care reprezinta la Bruxelles si interesele concernului rus Gazprom si ale administratiei din Moscova. Informatia a fost insa infirmata de Guvern, care a precizat ca nu s-a incheiat niciun contract in acest sens. ”Reprezentanti ai acestei companii si-au oferit sprijinul pentru dialogul cu presa, la Bruxelles, dar nu s-a concretizat nici o relatie contractuala”, se mentioneaza in comunicatul Guvernului.

author avatar
eNational
1.492 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger