AcasăNewsWeekendul tragediilor aviatice

Weekendul tragediilor aviatice

Niciun supravietuitor dupa prabusirea mai multor aeronave  in Etiopia, Statele Unite si  Columbia, zeci de raniti in turbulente in timpul unui zbor spre New York.

Niciuna dintre cele 157 de persoane aflate la bordul unui avion al companiei Ethiopian Airlines prabusit in zbor spre Nairobi nu a supravietuit. Aeronava Boeing 737 MAX 800 avea o vechime de numai cinci luni si este al doilea avion de acest tip care se prabuseste in numai jumatate de an. Zborul ET 302 s-a prabusit in apropierea orasului Bishoftu, la 62 de kilometri de capitala etiopiana Addis Ababa, cu pasageri de 33 de nationalitati diferite. Aparatul a decolat la ora 06H38 GMT de pe aeroportul international Bole din Addis Abeba si a pierdut contactul sase minute mai tarziu, a anuntat compania.”Biroul prim-ministrului, in numele guvernului si al poporului Etiopiei, doreste sa-si exprime condoleantele cele mai profunde familiilor celor care i-au pierdut pe cei dragi la bordul Boeingului 737 Ethiopian Airlines efectuand o cursa regulata catre Nairobi, Kenya”, se arata intr-un comunicat, precizand ca  „directorul general al companiei, care se afla la locul incidentului, regreta sa anunte ca nu exista supravietuitori”.  Este al doilea avion Boeing 737 MAX 8 care se prabuseste in decurs de sase luni, pe 29 octombrie 2018, o aeronava a companiei Lion Air s-a prabusit in Marea Java, iar  bilantul a fost de 189 de persoane decedate.

Curse regionale, terminate dramatic

 Autoritatea Aeronautica Civila din Columbia a anuntat ca 12 persoane au murit dupa ce un avion DC 3 s-a prabusit in timp ce  efectua o cursa intre San Jose del Guaviare si Villavicencio. Aparatul a lansat un semnal de alarma la ora locala 10,40 (15,40 GMT), potrivit unui comunicat al aviatiei civile. Carcasa avionului a fost gasita in apropiere de Villavicencio, iar o echipa de anchetatori cerceteaza cauzele accidentului. Aparatul de zbor apartinea  companiei Laser Aereo, printre victime se numara si Doris Villegas, primarul localitatii Taraira. Avion prabusit si in Florida, cinci persoane au murit – trupurile lor au fost gasite in carcasa aparatului de tip Piper. Avionul cu doua motoare decolase de pe Aeroportul International Tampa si a fost gasit in lacul Okeechobee.

 Panica la New York

Cel putin 30 de persoane au suferit rani usoare din cauza unor turbulente in timpul unui zbor al companiei Turkish Airlines,  cu 45 de minute inainte de a ateriza sambata pe Aeroportul International John F. Kennedy din New York. Ranitii au fost transportati la spital si tratati pentrui taieturi si vanatai, insa o insotitoare de bord si-a fracturat piciorul. Boeingul 777, cu 326 de pasageri si 21 de membri ai echipajului, zbura peste Oceanul Atlantic cand a fost afectat de turbulente. Activitatile aeroportului nu au fost perturbate din cauza acestui incident, a precizat Steve Coleman, oficial al aeroportului JFK. In aceeasi zi,  un avion al companiei canadiene Air Transat a trebuit sa faca o aterizare de urgenta pe aeroportul din Newark in Statele Unite din cauza unor „indicii de fum”. Boeingul 737-800, care transporta 189 de pasageri, plecase din Montreal spre Fort Lauderdale, Florida. Din fericire, incidentul nu a facut raniti.

author avatar
Andrei Coman
164 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger