AcasăNewsWeek-end festiv in Bucuresti: spectacole pentru copii si un mega-concert in Piata...

Week-end festiv in Bucuresti: spectacole pentru copii si un mega-concert in Piata Constitutiei!

E forfota mare, la finele acestei saptamani, in Capitala! Se implinesc 557 de ani de atestare istorica a Capitalei, astfel ca municipalitatea a dat liber la distractie.

Drept urmare, daca nu aveti planuri pentru sambata si duminica, e bine sa stiti ca in trei puncte cunoscute ale orasului, si anume Piata Constitutiei, dar si in parcurile Herastrau si Cismigiu vor avea loc diverse evenimente ce se anunta a fi spectaculoase si la care accesul e gratis!

Concerte, explozitii, spectacole de teatru pentru copii si oameni mari, dar si parade. Toate ii asteapta pe locuitorii Capitalei care doresc sa se distreze in aer liber, marcand Zilele Bucurestilor.

Un astfel de eveniment se desfasoara in Herastrau, la intrarea de la Aviatorilor – Charles de Gaulle. Se numeste „Povesti de Bucuresti” si presupune ca, incepand cu ora 11 si pana seara tarziu, catre orele 22, Parcul Herastrau va lua aerul specific Bucurestiul de altadata, din cate a transmis PMB intr-un comunicat. De vineri incepand, in zona sunt organizate spectacole, se desfasoara parade de costume de epoca (intre orele 11-20), puteti asculta muzica de promenada sau descoperi maiestria artistilor populari sau plastici, care expun produse la un targ, sau a „statuilor vii”. Totodata, copii vor putea urmari spectacole de teatru, sâmbătă si duminică între orele 10:30 -11:30, pregatite special pentur ei de artistii de la teatrele Tandarica si Ion Creanga.

De asemenea, sambata si duminica, actorii Teatrului Masca vor sustine spectacole de parade si de statui vivante: „Trecuta vreme a dragonilor” si „Vant de primavara prin piersici”, totul incepand cu ora 19.00, pe Aleea Michael Jackson din acelasi parc.

Si tot in Herastrau, puteti descoperi si gusta preparate traditionale autohtone, la Gradina Culinara, deschisa intre orele 11-22. Dar si asculta si urmari spectacole ale minoritatilor si comunitatilor nationale, dar si de folclor romanesc, aduse in fata publicului pe scena din parcul amintit.

Sambata, concert cu Loredana, Phoenix si Zdob si Zdub

De asemenea, amatorii de muzica sunt asteptati, sambata, incepand cu orele 16, la un concert cu intrarea libera ce se vrea de zile mari si care va aduce pe scena artisti apartinand unor stiluri diferite, dar cunoscuti pentru faptul ca reusesc sa faca show. Evenimentul are loc in Piata Constitutiei si e organizat de ARCUB. Vor urca pe scena Andra, Loredana, Sore, Ruby, Lidia Buble, dar si Zdob si Zdub, Phoenix, Stefan Banica Jr, Holograf, Vunk, Bere Gratis, Connect-R, Gabriel Cotabita, Marcel Pavel, Ovidiu Komornyic si Proconsul.

Desi accesul se face la ora 16, concertul va incepe in jurul orei 17 si se va intinde pana catre miezul noptii.

Pe langa concert, in Piata Constitutiei vor putea fi admirate si opt trupe de teatru de strada, din Spania, Italia sau Franta. „Clovni si papusi uriase, fluturi si dansatori luminosi se vor plimba printre spectatori si vor oferi mini-reprezentatii pline de muzica si culoare in Piata Consitutiei si pe strazile alaturate”, anunta reprezentantii municipalitatii.

Distractie pentru copii, in Cismigiu

Pe langa spectacolele de teatru destinate celor mici ce se vor desfasura in Herastrau, in cazul in care va e mai usor sa ajungeti in Cismigiu, aflati ca si acolo se pregatesc surprize pentru copii. Si anume, in cadrul „Kids City 2016”, vor avea loc, sambata si duminina, spectacole de circ, ateliere de creatie si activitati sportive, toate pentru cei mici. Cunoscutul Foisor din Cismigiu va lua, temporar, aspectul unui circ si ii va primi pe cei mici care isi doresc sa invete cum sa faca jonglerii sau alte artificii specifice lumii fascinante a circului.

Tot pentru copii sunt pregatite ateliere de creatie, dar se vor regasi si zone in care pot practica sport sau se pot da in carusele ori pot face fotografii alaturi de ponei sau alte necuvantatoare din lumea circului.

179 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger